Reklama firmy za pomocą grupona?

Czyli o sposobach dotarcia do klientów.
kopiec

Reklama firmy za pomocą grupona?

Post autor: kopiec »

Jak myślicie czy dobrym sposobem na zareklamowanie swojej firmy jest umieszczenie swojej oferty na serwisach zakupów grupowych typu grupon?
pixelpr
Kontakt:

Re: Reklama firmy za pomocą grupona?

Post autor: pixelpr »

To zależy. Może to być w pewien sposób opłacalne, ale też ryzykowne. Pomyśl, co się stanie jeśli nagle dostaniesz napływ zleceń za groszowy zarobek - dasz radę nad tym wszystkim zapanować ? Będzie Ci się opłacało? Wiele firm na tym ucierpiało. Ale też wiele zyskało. Wszystko zależy, co tam sprzedajesz i ile pracy Cię to kosztuje.

Na pewno jest to jedna z ciekawszych form promocji, nad którą warto się zastanowić
Strony www, identyfikacja wizualna Kraków
petroniusz

Post autor: petroniusz »

Wolałbym uderzyć w PPC i pozycjonowanie,niż reklamować się na grouponie .
darful
Kontakt:

Post autor: darful »

Takie zakupy grupowe wiążą się z dużą prowizją np dla Groupon,warto poszukać systemu wystawiania oferty bez prowizji i wtedy promocja strony jest opłacalna
hania76

Post autor: hania76 »

Jest to faktycznie dość ryzykowne - grouponowi trzeba oddać połowę zysków, a ponadto trzeba obniżyć cenę produktu/usługi tak, aby była ona opłacalna. Jeśli sprzedajesz produkty, to teraz jest dobry moment - idą Święta i wszyscy szukają prezentów dla bliskich, może więc być to dla Ciebie dobre rozwiązanie :)
petroniusz

Post autor: petroniusz »

Pamiętaj,że jak Ci pójdzie ok z usługą na gruponie to możesz nie wyrobić z klientami :) Już czytałem o jednym fryzjerze z Łodzi,który chciał wrócić "na salony" i nie spodziewał się takiego zainteresowania tematem.
hania76

Post autor: hania76 »

Tak, też o nim czytałam. A to peszek :]
Podsumowując - groupon tak, jeśli potrzebny jest szyki zastrzyk gotówki i jeśli mamy pewność, że wyrobimy się z realizacją zleceń.
OndajOn

Post autor: OndajOn »

Ja tam srednio ufam Gruponowi. jedni bankrutowali, inni zyskiwali. trzeba to dobrze przemyslec i duzo poczytac
mietek24

Post autor: mietek24 »

Grupon to fajny sposób dzięki, któremu możemy w bardzo prosty/tani sposób znaleźć potencjalnych klientów
wesele wrocław
agencja pr wrocław
wedkarstwo
aGiiS

Post autor: aGiiS »

sama właśnie zastanawiałam się czy grupon to dobra forma reklamy.. i szczerze po warunkach jakie mi przedstawili nie wygląda to zbyt rewelacyjnie.
szczególnie, że opinie na ich temat, jak również podobnych portali są podzielone (niestety z przewagą raczej małopozytywnych).
a co z portalami skierowanymi typowo do b2b? lepsze czy nie?

np. [link usuniety], czy teraz coś nowego podesłanego przez znajomego
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ