Restauracja

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
bizon

Restauracja

Post autor: bizon »

A co myślicie o otwarciu własnej restauracji? Czy to Waszym zdaniem kosztowny biznes? Ostatnio przeglądałam różne specjalistyczne urządzenia niezbędne do prowadzenia takiego biznesu na stronie Multi Gastro i doszłam do wniosku, że może to być całkiem rozsądna decyzja. Co sądzicie?
Fards

Re: Restauracja

Post autor: Fards »

Moi znajomi prowadzą restaurację, ale bardzo dobrze się na tym znają. Wiem, że bardzo zwracają uwagę na to co kupują i ostatnio nawet razem z nimi zamawiałem obrusy z adamaszek-horeca.pl, ponieważ mówią, że są najlepsze.
dynamical

Post autor: dynamical »

Bizon, jak dla mnie restauracja to dobry pomysł na biznes, ale trzeba mieć plan i wiedzieć, jakiego lokalu szukają mieszkańcy danego miasta. No i jak wspomniałeś, dobrze jest mieć sprawdzony system POS. Osobiście polecam http://www.gastro.pl/poznaj-gastro/gastro-pos Jak ktoś nie wie, co to POS, to tam są wszelkie informacje ;)
Melonik

Post autor: Melonik »

Może pomyślicie o takim rozwiązaniu jak franczyza? Ostatnio mówi się o tym coraz częściej. Czytałam niedawno w sieci, że sieć kawiarni Coffee Loffee http://krajowy.biz/firma,coffeeloffeepl poszukuje franczyzobiorców. Mają bardzo korzystny system franczyzowy, może warto o tym pomyśleć?
znawca

Post autor: znawca »

Wydaje mi się, że kawiarnia to mniejsza inwestycja. Obecnie kawiarnie też są w modzie więc uważam, że warto spróbować. Można pomyśleć o franczyzie, sieć kawiarni Coffee Loffee poszukuje obecnie franczyzobiorców do prowadzenia lokali. Wielkim plusem jest to, że taki lokal można rozwinąć już na tak małej powierzchni jak 6m2.
shih34
Kontakt:

Post autor: shih34 »

Wydaje mi się, że prowadzenie restauracji wymaga wielu lat praktyki i jest bardzo kosztowne. Najlepiej zacząć od pracy w gastronomii, poznać jak restauracja funkcjonuje na wszystkich płaszczyznach (kuchnia, księgowość, dostawcy, kelnerzy itd.). To bardzo wymagający biznes, wiele restauracji nie utrzymuje się na rynku dłużej niż dwa lata...
" Już tu siedzę jakiś czas, lubię dużo wiedzieć"
dajur

Post autor: dajur »

Zgadzam się z przedmówcą, ten biznes najlepiej poznać zaczynając od zmywaka. W tej branży jest taka rotacja pracowników, że szybko znajdziesz się wyżej.
ocet z aronii https://www.jablkowykuba.pl/pl/p/Ocet-A ... ka-0,5l/56
AdrianG

Post autor: AdrianG »

Otwarcie własnej restauracji to dość duże ryzyko, ale czasami warto je podjąć. Musisz sobie jednak zdawać sprawę z tego, że trzeba pomyśleć o wielu rzeczach. Lokal, wystrój, personel, dostawcy - to dopiero początek tej długiej listy. Ale jeśli sie zdecydujesz na to, to życzę powodzenia. Sam mogę Ci polecić dobrego dostawcę warzyw http://rogowski.net.pl/portfolio_item/s ... zaszlykow/ Często wykorzystuję te warzywa do szaszłyków i wiem, że naprawdę są dobrej jakości ;)
jackwelss39

Post autor: jackwelss39 »

Branża gastromoniczna jest dosyć trudna, często się zmienia moda i trzeba być elastycznym i zawsze mieć świetne produkty. Myślę, jednak, że jak postawi się na jakość to knajpa sama się obroni :) Ja otwierają piekarnie tak zrobiłem, kupiłem świetne , bardzo dobre produkty i jakoś prosperuje na rynku.
diament6

Post autor: diament6 »

A czy ten jest według Was wart uwagi?
Nie mogę zepchnąć ciemności z mojej drogi
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ