Otworzenie warsztatu może byc sporym wyzwaniem, bo stawianie budynku i te całe formalności mogą nas jedną przerosnąć. Znalazłam dla tego bardzo fajną alternatywe. W tym miejscu http://pronamiot.pl/index.php/jak-stwor ... -warsztat/ fajnie opisali ktok po kroku jak postawić taki warsztat.
Ja akurat wole oddać auto w sprawdzone miejsce, bo sam nie bardzo znam się na mechanice. Jak ktoś jest z Lublina to polecam sprawdzić Auto Remont Lipert, znają się na rzeczy
Przy otwieraniu biznesu tego typu najważniejsze jest solidne zaopatrzenie i wyposażenie. Podnośniki samochodowe, kompresory, wanny ociekowe jak i wiele innych artykułów może okazać się niezbędna. Nie wiem, jak mój warsztat by funkcjonował gdybym dużo wcześniej nie zaopatrzył się w takie artykuły, prosto z oferty https://elwico.com.pl/ . Warto również zaznaczyć, iż z ich strony mogłem także liczyć na fachowe doradztwo!
To nie do końca prawda bo nawet mając wyposażenia a nie przykładając się do swojej pracy nie mając wiedzy i robiąc fuszerkę- nie przyciągniemy do siebie klientów, dlatego zastanówmy się czy faktycznie będziemy w stanie podołać temu zadaniu, druga kwestia to odpowiednia reklama i lokalizacja warsztatu.
Najlepiej dawać do ASO. my tak robimy zawsze, teraz też kupiliśmy samochód w salonie Klimczak w Częstochowie i plan jest taki że potem jak coś będziemy u nich serwisować bo to najrozsądniejsze wyjście
Nie jest to do końca prawdą, ponieważ moim zdaniem w ASO przepłacasz za każdą naprawę, wystarczy dobry i profesjonalny warsztat któremu możemy zaufać. Początki takiego biznesu nigdy nie są łatwe, grunt to być dobrym w tym co się robi oraz zainwestować w reklamę.
To zależy od auta oraz jego przeznaczenia, jeżeli ktoś chce dobrze zadbać o swoje auto Volkswagena jak m.in Caddy, Crafter, czy Amarok to zdecydowanie polecam zwrócić uwagę na ich aso w którym zawsze można liczyć na bardzo dobre warunki, szczególnie po okresie gwarancyjnym i zbiegiem lat są one coraz lepsze.
Najważniejsze to odpowiednio wyposażyć dopiero co raczkujący warsztat. Od odpowiednich urządzeń będzie uzależnione, czy biznes będzie właściwie prosperował. Mi to się udało dzięki Elwiko http://elwiko.pl/ . Wciągniki elektryczne pochodzące z ich oferty, jak i podnośniki samochodowe to definicja jakości!
Ja jednak stawiam na autoryzowane serwisy i tez raczej w swoim przypadku nie zamierzam nic zmienić, ponieważ dwa lata temu kupiłem Fiata Tipo w salonie Auto-Res Rzeszów i do tej pory też u nich go serwisuję. Bardzo profesjonalne podejście mechaników i obsługi, która zawsze dba o to aby stanowisko było gotowe przez umówionym terminem przyjazdu, mechanicy pracują sprawnie i szybko diagnozują usterki, a do tego ceny są moim zdaniem rozsądne pytając znajomych ile płaca u siebie. Dlatego dopóki trwa gwarancja, a prawdopodobnie nawet później również zostanę u nich.
W takim razie polecam również odwiedzić serwis aso HondaPlaza jeżeli ktoś nadal szuka sprawdzonego serwisu Hondy w Warszawie. Zawsze można liczyć w ich przypadku na wysoką jakość realizacji, do tego terminowość i świetne podejście obsługi która zawsze jest chętna do pomocy. Moim zdaniem zdecydowanie godni polecenia jeżeli potrzebujesz pełnego wsparcia serwisowego i zależy Ci na pewności co do stanu auta.