Skąd pożyczać?

Gdzie najkorzystniejsze oprocentowanie? W którym banku opłaca się wziąć kredyt na inwestycje.
Renata Tyczyńska

Skąd pożyczać?

Post autor: Renata Tyczyńska »

Witam, potrzebuje pożyczyć około 6 tysięcy. Odzywają się do mnie osoby prywatne z chęcią pomocy jak i parabanki. Czy ktoś z Państwa korzystał z jednej bądź drugiej opcji? Mam sytuacje podbramkową i potrzebuję pożyczki, ale też nie chciałabym się naciąć na nic. Czy ktoś może podzielić się swoimi spostrzeżeniami?
Mateusz S

Re: Skąd pożyczać?

Post autor: Mateusz S »

Musisz być bardzo ostrożna, jeśli chcesz skorzystać z ich ofert. Po pierwsze czytaj dokładnie i ostrożnie umowy. Nikt Cię nie oszuka bez Twojej zgody, zapamiętaj.
MarlonBrando

Post autor: MarlonBrando »

Z tego co się orientuje umowę możesz rozwiązać przed upływem 10 dni, bez konsekwencji. No chyba, że dostałeś już pożyczkę to musisz oddać. Generalnie polskie społeczeństwo ma nikłą wiedzę ekonomiczną, co skutkuje złymi zaciągniętymi kredytami. Plus jest taki, że potrzebujesz jedynie dowodu i nic więcej. Co do reszty to poczytaj sobie forum http://www.kredytforum.pl/ i opinie o osobach, parabankach od których chcesz pożyczyć.
Renata Tyczyńska

Post autor: Renata Tyczyńska »

MarlonBrando pisze:Co do reszty to poczytaj sobie forum http://www.kredytforum.pl/ i opinie o osobach, parabankach od których chcesz pożyczyć.

Dziękuję za informację, sprawa załatwiona przez forum. Dostałam namiar na osobę skłonną do pożyczki. Po dokładnym przeczytaniu umowy i warunków spłaty uważam, że jest ok, więc najprawdopodobniej skorzystam.
adelkaw

Post autor: adelkaw »

Nie bierzcie tylko w Providencie pożyczek bo to oszuści.
Dla mnie lokaty internetowe są najwygodniejsze!
Seler44

Post autor: Seler44 »

Ja nie polecam brać tzw. szybkich pożyczek. Często tam są wysokie odsetki i nie wygodne spłacanie. Lepiej już wsiąść kredyt w banku. Można wcześniej oferty i popytać się znajomych. W niektórych zakładach pracy dają też kredyty pracownicze, które są korzystne.
Klaudia123
Kontakt:

Post autor: Klaudia123 »

Nie bierzcie pożyczek w Providencie, Chwilówce. Oszuści i tyle. Myślę,że najlepszym rozwiązaniem będzie wzięcie kredytu w własnym banku :)
''Gdyby była tylko jedna prawda, nie można by było namalować sto obrazów na ten sam temat''
qimek

Post autor: qimek »

Nie można tego nazywać oszustwem, po prostu biznes jak biznes. Banki również zarabiają ogromne pieniądze na kredytach. Tylko trzeba pamiętać o tym, iż w firmach pożyczkowych opłaca się pożyczać małe kwoty, max kilka tysięcy. Mój znajomy pożyczał np. tylko 500 zł, spłacił i nie miał żadnych problemów. Oczywiście rrso jest tam bardzo wysokie, ale taka jest specyfika tych pożyczek - małe kwoty i krótki termin, nikt za darmo nie pożyczy. Popularne stają się teraz np. takie przez internet. Wiadomo, że należy dokładnie zapoznać się z warunkami, ale nie można z góry zakładać, że każda firma oszukuje. Większość firm jest uczciwych i najważniejsze jest to, aby spłacać w terminie! Bo później można zostać obciążonym dodatkowymi opłatami. No ale tak jest też w bankach.
Tarmes
Kontakt:

Post autor: Tarmes »

www.kredyty24.net.pl tutaj możesz sobie porównać różne oferty. do wyboru do koloru, sam skorzystałem swego czasu. :D :D :D :D
"Szczęście wkrada się do środka przez drzwi, które niechcący zostawiłeś otwarte."
Damian88

Post autor: Damian88 »

Najlepiej przejrzyj różne oferty. Polecam zajrzeć na http://www.comperia.pl/ - to porównywarka finansowa, darmowa i prosta w obsłudze.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ