Witam
Mam trochę pytań odnośnie założenia własnego sklepu który będzie prowadzony stacjonarnie ale i poprzez internet.
1. Czy obecnie w ogóle
jest sens prowadzić sklep stacjonarny w małej miejscowości dodatkowo tworząc stronę internetową sklepu i sprzedając poprzez nią towary? Obecnie mam kilka pomysłów na otwarcie sklepu do końca jeszcze się nie sprecyzowałem ale bardzo prawdopodobne, że będzie to związane z odzieżą... Pomysł jest taki, żeby wynająć ( z kupnem będzie problem) odpowiednie pomieszczenie najlepiej w centrum miasteczka, otworzyć sklep i w tym samym czasie stworzyć stronę internetową sklepu, żeby móc sprzedawać towar większej liczbie osób...
2.
Strona internetowa sklepu. Przykładowa strona: e - bielizna . pl jeśli chodzi o wygląd i funkcjonalność.
Chciałbym zlecić stworzenie strony komuś kto się na tym zna ponieważ zależy mi, żeby miała i wygląd i była funkcjonalna. Wie ktoś może z jakim kosztem muszę się liczyć? A może wiecie o jakiś tańszych rozwiązaniach niż stworzenie danej strony od podstaw? Chyba coś takiego widziałem ale teraz już nie pamiętam gdzie... że ludzie proponują tańsze i gotowe szablony pod stronę.
3.
HurtowniePytanie podstawowe czy oferty w hurtowniach są na tyle atrakcyjne, że kupując w danej hurtowni jest szansa na dobre zarobki mimo konkurencji czy jednak zysk nie jest duży, powiedzmy jeśli piszemy o odzieży. Jakieś zniżki dla sklepów które są stałymi klientami itp. Jeżeli ktoś miał styczność z hurtownią (jakieś tam spotkałem w internecie) bardzo proszę o trochę informacji jak to funkcjonuje.
4.
Koszty założenia sklepuJak to teraz jest? Czytałem o tym podatku na sklepy internetowe który ma wejść... Z jakimi kosztami i co muszę zrobić krok po kroku żeby założyć sklep stacjonarny + e-sklep. Czas + koszty? Jak to na dzień dzisiejszy wygląda?
To takie wstępne pytania. Bardzo będę wdzięczny za odpowiedź