Witam, chciałabym poznać Waszą opinie na temat mojego pomysłu na biznes. Mianowicie tak jak w temacie, mieszkam w mieście ok 50 000 mieszkańców i o dziwo nie ma ani jednego sklepu gdzie można kupić wózek dla dziecka, łóżeczko itp. są jedynie markety z odzieżą, artykułami higienicznymi (no wiadomo jak w co większym markecie), i kilka sklepików z ubrankami, zabawkami. Ceny mają z kosmosu już sprawdzałam... Sama nie długo będę mamą i strasznie mnie boli że takich rzeczy muszę szukać przez internet, nie mogę ich dotknąć, obejrzeć. Dlatego też uważam że pomysł nawet niezły, jednak mam pewne wątpliwości jak to wygląda z dotacjami, i czy w ogóle jest sens... Liczę na Wasze szczere podpowiedzi
Jeśli nie ma w okolicy innego takiego sklepu to pomysł faktycznie dobry. Jeśli o dotacje chodzi to jeżeli jesteś osobą bezrobotną to możesz postarać się o dotację z UP.
Jeśli człowiek ma dość pieniędzy, trudno mu w ogóle popełnić jakieś przestępstwo. Zdarzają mu się tylko zabawne, drobne niezręczności. -TP
No właściwie to nie jestem bezrobotna, tak jak już wspominałam jestem w ciąży. Rodzę w czerwcu więc jeszcze trochę czasu zostało... następnie chciałabym iść na urlop macierzyński najkrótszy 6 miesięcy i z końcem roku zrezygnować z pracy. Czy z punktu widzenia prawa jest coś takiego możliwe? żeby w trakcie urlopu rezygnować z pracy i wtedy jako bezrobotna ubiegać się o dotacje?
Pomysł całkiem fajny, może wypalić skoro nie ma czegoś takiego w Twojej okolicy. Jak biznes by nie wypalił to zawsze asortyment możesz sprzedać w necie, na wózki, łóżeczka itp zawsze jest popyt.
szybkigrosz.pl pożyczki dla zadłużonych, bez BIK, KRD i bez zaświadczeń.
Wydaje mi się, że dotacja z UE byłaby dobrym pomysłem dla Ciebie. Masz ciekawy pomysł i co najważniejsze - trafiłaś w niszę.Z tego co się orientuje, informacje na temat dotacji możesz znaleźć m.in na http://www.abakus-konsulting.pl/oferta/dotacje-ue/ . Kiedy chciałabyś startować z interesem? Teraz małe dziecko na głowie, znajdziesz czas na to wszystko?