Sprzedaż mebli, akcesoriów kuchennych - warto?

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
Dyskutant

Sprzedaż mebli, akcesoriów kuchennych - warto?

Post autor: Dyskutant »

Witam
Co sądzicie aby otworzyć firmę, która zajmie się sprzedażą mebli, sprzętów oraz akcesoriów kuchennych? Czy takie np. kuchenne akcesoria to dobry biznes i znajdzie się na nie zbyt? Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2013, o 10:24 przez Dyskutant, łącznie zmieniany 1 raz.
Urban30

Re: Sprzedaż mebli, akcesoriów kuchennych - warto?

Post autor: Urban30 »

Wiesz no zbyt pewnie jest, stąd taka masa różnych sklepów, które oferują czy to , czy akcesoria kuchenne, domowe, sypialniane itd. Pytanie, czy na taki rynek się jeszcze wciśniesz.
Nie sztuka się porwać z motyką na słońce - sztuka zyskać.
Ja jakoś nie jestem przekonany do wpychania się w biznes meblowy. Wpisz w googlach "akcesoria kuchenne" - wyników tyle, że mózg pada.
Media-Drukarnia.com

Post autor: Media-Drukarnia.com »

Musiałbyś na początek obniżyć koszty dla nowych klientów oraz zadbać o dobrą reklamę,głównie plakaty,ulotki,banery. Czyli w grę wchodzi współpraca z drukarnią,możemy pomóc pod tym względem.
ego

Post autor: ego »

Moim zdaniem branża zbyt konkurencyjna.
wiosna

Post autor: wiosna »

Rzeczywiście branża bardzo konkurencyjna. Pewnie ciężko będzie się wybić.
lattemacchiato

Post autor: lattemacchiato »

Teraz wymagania co do akcesoriów, które mają upiększać wnętrza są bardzo wysokie, muszą być charakterystyczne i unikalne. Tyczy się to również , więc jeżeli będziesz chciała zacząć taki biznes musisz postawić po pierwsze na oryginalność produktów, po drugie na dobrą reklamę.
ekolog

Post autor: ekolog »

Trudno będzie wypromować taki biznes, zwłaszcza, że są tam też znane firmy, które ludzie kojarzą przede wszystkim ze sklepów stacjonarnych np. praktiker, który również sprzedaje meble kuchenne . Przyznam szczerze, że niedawno sam tam kupowałem parę rzeczy do domu i ogrodu (m.in. z tej kategorii http://www.praktiker.pl/produkty,146/wypoczynek.html ), widziałem w innych sklepach online niektóre produkty nieco taniej, ale jakoś przekonała mnie po prostu znajomość sklepu, kiedyś często kupowałem w stacjonarnym praktikerze.
kasiazosia

Post autor: kasiazosia »

Tak naprawdę niemal w każdym obszarze działalności handlowej jest teraz ogromna konkurencja, a mimo to nowe sklepy powstają. Trzeba mieć unikalne produkty za rozsądną cenę i zainwestować w reklamę, wtedy jest szansa na powodzenie :)
krzysztofol
Kontakt:

Post autor: krzysztofol »

Dokładnie. Jeżeli zaoferujesz unikalne produkty, dobrej jakości możesz natrafić na niszę ;)
Weź pod uwagę jednak, że konkurencja jest bardzo duża ....
____________________________________________________________________________________________________
Dobry - tu znajdziesz najnowsze, wiosenne kolekcje
timon83

Post autor: timon83 »

Zauważyłem wzrost tego rodzaju sklepów, czyli ze zwykłymi meblami kuchennymi. Kolega się tym zajmował, ale odkrył nowa niszę i się przekwalifikował. Mam nadzieje że nie będziesz robił mu konkurencji ale Ci powiem. Większość tego typu regałów można było kupić tylko zagranicą o wiele drożej. :ugeek:
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ