Czy w przypadku sprzedaży nieruchomości jest konieczna wycena nieruchomości, np. dla Urzędu Skarbowego?
Najlepsze lokaty bankowe to gwarancja zysku i bezpieczeństwa.
Jeśli chcesz sprawdzić gdzie dostaniesz najlepsza ofertę skorzystaj z ranking lokat bankowych
Z tego co ja wiem to wycena raczej potrzebna jeśli chcesz kupić na kredyt dla banku... A US? Za ile sprzedasz to od takiej kwoty haracz zapłacisz. Będzie za niska to się wtedy sami zgłoszą węsząc szwindelek
rachman ma całkowitą rację. Ja sprzedając nieruchomość wchodzę sobie na jakiś portal nieruchomościowy typu i ustawiam cenę na zasadzie wypośrodkowania bieżącej rynkowej - po obserwacji innych cen w okolicy, więc US praktycznie nie ma się do czego przyczepić ( a w każdym razie jeszcze mi się nie zdarzyło). odpuk odpuk
Nieruchomość możesz sprzedać za ile Ci się podoba, przecież to Twoja nieruchomość. Późnej jednak musisz uiścić podatek od sprzedaży i tym już US się zainteresuje
Wycena nie jest konieczna, przydaje się, żeby określić cenę, ale Urząd Skarbowy nie ingeruje w to za jaką kwotę sprzedajemy dom, czy mieszkanie, jeżeli tylko uiścimy odpowiednią opłatę. Wystarczy spojrzeć na aktualne . Ceny kształtują się bardzo różnie według widzimisię sprzedającego.
Wycena przydaje się w sytuacji, gdy człowiek sam nie ma pojęcia ile dana nieruchomość może być warta i nie chce jej sprzedawać za zbyt wysoką lub zaniżoną cenę.
Ja właśnie zastanawiam się czy zainwestować , cały czas waham się ponieważ nie wiem czy nieruchomości to dobra inwestycja. jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Jeśli rozważasz sprzedaż nieruchomości to warto skorzystać z oferty firmy Media Project Group - Biuro Ogłoszeń & Studio reklamy
Oferuje ona: - Publikację oferty na 150 portalach internetowych z branży nieruchomości - Reklamę społecznościową nieruchomości - Dodanie oferty do gazety lokalnej - Pomoc Home Stagers'a oraz nowoczesną obróbkę zdjęć - Pisanie bądź korektę tekstów przez licencjonowanego CopyWritera