strona internetowa czy sklep

Czyli biznes w sieci internetowej.
fangot

strona internetowa czy sklep

Post autor: fangot »

Witam, stoję przed takim wyborem:

Muszę wybrać pomiędzy stroną internetową, a sklepem internetowym, co będzie korzystniejsze w przypadku, gdy zajmuje się sprzedażą mebli biurowych w internecie. Strona internetowa będzie znacznie tańsza, do tego myślę, żeby sprzedawać na allegro i przekierowywać ludzi ze strony na allegro
Apol

Re: strona internetowa czy sklep

Post autor: Apol »

Allegro bierze zbyt dużą prowizję, powinieneś o tym zapomnieć, jak nie chcesz sklepu, to rozważ stworzenie strony, a kupować będzie można poprzez kontakt, ale nie wiem, czy to dobre wyjście, ja bym nie kombinował, jest to jednorazowy wydatek, więc chyba lepiej wydać więcej.
fangot

Wytłumaczysz mi dlaczego jest taka rozbieżność cenowa w robieniu sklepów internetowych? Ceny na allegro wynoszą nawet po 4tys, a z tego co czytałem i widziałem, to profesjonalne firmy robią takie po 7-8tys
Apol

Na allegro często nie są to nawet firmy, tylko jacyś studenci, no i też bardzo często lecą z gotowych elementów,

a gdy kupujesz taki sklep w profesjonalnej firmie, masz pewność, że Twój sklep będzie na 100% indywidualny
fangot

No ja właśnie rozpatrywałem oferty na allegro, bo oferty są tam korzystne, czyli lepiej tego unikać?
Apol

Tak jak pisałem, allegro to nic dobrego, w kwestii swojego biznesu staram się robić wszystko profesjonalnie, jak na razie moja takty sprawdza się bardzo dobrze, więc nie mam zamiaru stawiać na gorszą jakość
fangot

Zlecając wykonanie strony muszę mieć przygotowane swoje grafiki, czy wszystkim zajmuje się firma robiąca stronę?
Apol

Grafiki typu loga musisz samemu podesłać, podobnie jest z tekstami, które znajdować się mają na stronie
fangot

No a jak długo będę musiał czekać na jakieś efekty pracy, jak i na ostateczny projekt?
Apol

Pierwsze efekty zobaczysz już średnio około po tygodniu, a gotowej strony możesz spodziewać się pewnie po jakoś miesiącu.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ