Studia podyplomowe - stanowisko w pracy

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
Pres-ona

Studia podyplomowe - stanowisko w pracy

Post autor: Pres-ona »

No to może od razu do sedna sprawy. Zawodowo zajmuje się rekrutacją w firmie doradztwa personalnego, jestem po kierunkowych studiach, które pozwoliły mi na znalezienie pracy w zawodzie. Aktualnie zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów podyplomowych, a dokładnie Zarządzanie zasobami ludzkimi. W mojej branży dokształcanie się jest na porządku dziennym, a na jedno miejsce czeka aż 10 innych osób. Informacje o rekrutacji zobaczyłem na stronie UTH w Warszawie (tutaj planuje pójść), która trwa już od połowy stycznia. Zawsze chodziłam na różnego rodzaju szkolenia nigdy wcześniej nie myślałam o podyplomówce. A wy, robiliście studia podyplomowe?
piotrek5467

Re: Studia podyplomowe - stanowisko w pracy

Post autor: piotrek5467 »

Każda uczelnia o profilu ekonomicznym prowadzi takie studia (licencjackie, magisterskie oraz podyplomowe). W Warszawie masz między innymi SGH oraz Akademię Koźmińskiego. Wiele uczelni publikuje również informacje o programie nauczania http://www.wszop.edu.pl/kandydaci/zarza ... 320,54,259 to jest akurat inna uczelnia, ale często programy są podobne.
ka538

Post autor: ka538 »

Polecam zajrzeć tutaj . Na Wyższej Szkole Ekologii i Zarządzania mają naprawdę świetny wybór studiów podyplomowych. Warto tam studiować choćby ze względu na wykładowców, bo są naprawdę świetni.
Asia22

Post autor: Asia22 »

Podyplomowa szkoła to dobry pomysł, jednak ja wolałabym się rozejrzeć za jakimś dobrym kursem;)
Uciekam, więc jestem. A raczej uciekam, więc przy odrobinie szczęścia nadal będę. - Rincewind
Garagan

Post autor: Garagan »

Wszystko zależy od tego jak późno się zorientowaliśmy, co chcemy robić w życiu. Bo jeśli ktoś od początku celował w jedną branżę i nawet pisał o firmie prace dyplomową, tak jak tu http://zpue.pl/o-firmie/dla-studenta.html to nie musi robić żadnych podyplomówek, bo po co?
mariolka00

Post autor: mariolka00 »

Myślę, że zawsze warto, tylko wybierz taki kierunek, aby faktycznie coś Ci dał w Twojej pracy :) A jeśli przeraża Cię wizja robienia notatek czy zdobywania notatek, to mogę Cię uspokoić, są już specjalne portale jak , gdzie można znaleść ekstra notatki z bardzo różnych dziedzin :)
oksana
Kontakt:

Post autor: oksana »

U mnie wielu znajomych poszło do właśnie by podnieść swoje kwalifikacje. Wydaje mi się, ze dzisiaj bardzo ważne jest to by wciąż się dokształcać :)
karolina
Kontakt:

Post autor: karolina »

A co powiecie o takiej pomocy- przy pisaniu takiej pracy zaliczeniowej na obronę?
Skorzystalibyście gdyby Was czas "gonił" a Wy nie dawalibyście sobie sami rady z jej napisaniem?
Co powiecie na zdjęcie co robi ten fotograf dziecięcy racibórz?
bizz

Post autor: bizz »

Ja zastanawiam się nad studiowaniem . Jest to dwujęzyczna szkoła, zresztą przez wielu bardzo ceniona. Myślę, że wybór takich studiów daje naprawdę wiele możliwości na uzyskanie dobrego stanowiska.
IlonaReina44

Post autor: IlonaReina44 »

Ja też jestem zdania, że warto podnosić stale swoje kwalifikacje i uważam, że takie studia są bardzo dobre. Znajoma poleciła mi Europejską Uczelnię w Warszawie. Są tam , np. zarządzanie oświatą. Czy ktoś wybiera się na studia do Warszawy?
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ