Co myślicie o tym kierunku studiów na WSZOP? Mówi się, że zarządzanie to bardzo przyszłościowy kierunek. Jakie jest wasze zdanie w tym temacie? Opłaca się na nie iść czy lepiej wybrać coś zupełnie innego?
Zależy czym się interesujesz. Ta naprawdę trudno powiedzieć, co jest przyszłościowe, bo rynek pracy zmienia się bardzo szybko. Niekoniecznie muszą to być studia. Jest wiele innych szkół http://fam-makeup.pl/kierunki ale to bardziej dla kobiet.
Zarządzanie to dobry kierunek, bo masz po nim wiele możliwości - ale z drugiej strony, specjaliści są coraz lepiej opłacani. Wysokość pensji warunkuje to, jak łatwo cię zastąpić. Więc o ile nie jesteś specem w jednej dziedzinie - zarządzanie to rozsądna opcja.
opłaca się iść na ten kierunek jeśli jestes przedsiebiorcza i masz na siebie pomysł. No i jesli masz charakter, wiadomo ze nieśmiałe osoby raczej nie mają co tam szukać bo kim by chcialy w przyszłosci zarządzać? Ale przedmioty są tam ciekawe wiec polecam
Po zarządzaniu ma się wszystko i nic. To bez sensu. Studiuj coś inżynierskiego. Mnie interesowała elektroenergetyka i widzę po tych ofertach pracy http://zpue.pl/o-firmie/praca/zpue-sa.html że to był dobry wybór. Bezrobotny raczej nie będę.
Dzisiaj właściwie po żadnym kierunku nie ma gwarantowanej pracy. Mi sie wydaje, że ważne jest by uczelnia, która wybieramy była . Na takiej nasz tytuł z tego co wiem liczy się w całej europie. Dodatkowo jest także znacznie więcej możliwości wyjazdów.
A mnie się wydaje, że nie masz racji... Są takie kierunki )oprócz prawa i medycyny), które sa pożądane, choćby w korporacjach: psychologia w biznesie, zarządzanie multimediami, specjalistyczne logistyki, etc. Moja siostra studiuje logistykę w transporcie (wsb.pl/torun/) i już na studiach załapała pracę...
Myśle że zarządzanie to jest tak rozległa dziedzina, że ciężko zostać specjalistą. Ja bym radziła kierunek bardziej zawężony. Ja np. studiuję politologię ze specjalnością dziennikarstwo i media społecznościowe na Wyższej Szkole Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej, dużo przydatnej wiedzy serwują
Ja uważam, że zarządzanie to przyszłościowy kierunek i dlatego też sama zapisałam się na , ale na Europejskiej Uczelni w Warszawie. Wiele osób pozytywnie się o niej wypowiada. Stwierdziłam, że warto spróbować. Czy ktoś również się tam wybiera?