Gdy mała, jednoosobowa firma zaczyna rosnąć, zatrudnia ludzi, rośnie produkcja... Wszyscy się cieszą. Wtedy, na fali sukcesu , łatwo przeoczyć moment utraty kontroli nad firmą. Gdy firmie przybywa towarów i klientów, to przybywa danych, które pozawalają przewidywać przyszłość. Te dane nie mieszczą się już w jednej głowie szefa. Jakie rozwiązania warto stosować. Najlepiej żeby to była jakaś . Jak sobie z tym radzicie?
Powiem szczerze, że to prawda przybywa klientów, zamówień, ciągle zawalone ręce robotą, a głowa buzuję ze stresu. Nie wiem w jaki sposób taki system miałby mi pomóc, wszedłem na waszą stronę i trochę to wszystko skomplikowane. Fajnie byłoby gdyby ktoś pokrótce wytłumaczył tu na forum, jak to działa?
Pieczątki Kikuś Toruń robione w ekspresowym tempie. Poczytaj również fanpage Google+ lub Facebook na temat pieczątek Ex libris.
Przede wszystkim. Na wczesnym etapie rozwoju przedsiębiorstwa, warto zastanowić się nad systemami zdecydowanie tańszymi aniżeli SAP. Czasem okazuje się, iż jednym z rozwiązań może być wprowadzenie zmian w funkcjonowaniu firmy i jej zarządzaniu, bez konieczności angażowania oprogramowania. Każda firma, która rośnie w sposób organiczny dochodzi w pewnym momencie do punktu w którym ogrom pracy i obieg dokumentacji ją przytłacza. W tym momencie warto wprowadzić zmiany. Wdrażając nową strukturę organizacyjną przedsiębiorstwa oraz odpowiedni software możliwe jest usprawnienie pracy firmy. Nad tego typu inwestycja należy się jednak dość dokładnie przemyślana i zaplanowana, warto zatrudnić do tego zewnętrznego doradcę, który pomoże w przystosowaniu firmy do potrzeb klientów.
DC Centrum Sp. z o.o. Tworzymy finansową architekturę Twojej firmy
Jeżeli z kolei chcecie usprawnić produkcję w waszej firmie, to możecie zajrzeć na http://teccon.pl/ , gdzie znajdziecie ofertę firmy, która z pewnością zadba o optymalizację produkcji i procesów produkcyjnych. Według mnie warto taką automatyzację wprowadzić, która przyniesie szybkie rezultaty.
Pod system wspierania zarządzania można podpiąć także w firmie, taki system może spokojnie zbierać dla nas informacje w jakich sprawach przybywają klienci, ilu ich było, kiedy było ich więcej kiedy mniej więc można rozłożyć siły pracowiczne odpowiednio
Ja uważam, że elektroniczna wymiana danych jest naprawdę pomocna przy przesyłaniu dokumentów pomiędzy firmami. Także fakturowanie online niesie za sobą wiele korzyści. Chcąc o takich systemach dowiedzieć się czegoś więcej, warto zajrzeć na http://www.edison.pl/elektroniczna-wymiana-danych . Jest to moim zdaniem naprawdę dobra firma oferująca tego typu usługi.
Cóż zdania są podzielone, ale sam stwierdzam, że SAP w ZZL jest nieocenione. Jakiś czas temu miałem przyjemność przeczytać artykuł na ten temat: http://faktykaliskie.pl/wiadomosci/ciek ... i,724.html . Ciekawe czy będziecie mieć podobne odczucia po jego przeczytaniu.
uważam, że istotną rolę odgrywają również systemy SAP, a zwłaszcza w zarządzaniu zasobami ludzkimi. W tym przekonaniu utwierdził mnie również ten artykuł , a wy co uważacie?
ma bardzo dobre rozwiązania jeśli chodzi o zarządzanie firmą. Ich dashboardy czy inteligentny OCR są bardzo pomocne w firmie. Można je zoptymalizować pod swoją firmę oraz konkretne stanowiska więc masz kontrolę co i kto widzi. A ty jako szef widzisz wszystko