Jak w temacie, szukam taniego kuriera. Mój dotychczasowy z którym współpracowałem, znacząco podniósł ceny, co nie ukrywam trochę mnie wkurzyło. Do tego mam wrażenie, że od jakiegoś czasu spadła jakość jego usług, więc pora się rozstać i poszukać kogoś nowego. Zbieram namiary na polecanych kurierów, żeby przetestować kilku i wybrać tego najlepszego do współpracy. Pomożecie?
To też zależy jakie ceny Cię satysfakcjonują. Ja paczki wysyłam na wysylajtaniej.pl . Początkowo skusiła mnie ich niska cena, ale potem przekonali mnie też do siebie punktualnością w dostarczaniu paczek. Muszę przyznać, że od początku naszej współpracy..a będzie to już ponad rok, nie miałem z nimi jakiś większych problemów.
Że tak się wetnę... Ja z wysyłaj taniej nie mam żadnej umowy. Co prawda nie wysyłam jakoś bardzo regularnie, ale kilka paczek w miesiącu pójdzie I wszystko załatwiam przez formularz wysyłkowy na ich stronie. Tam nadaję paczkę, wypełniam te wszystkie rubryczki, potem płacę, czekam na kuriera i tyle Umowa nie jest potrzebna
Brak umowy jest dużym plusem, bo mój poprzedni kurier zawsze kazał deklarować ilość paczek wysyłanych w miesiącu. Czyli jednego kuriera do przetestowania już mam. Ktoś jeszcze może polecić jakąś firmę?
moim zdaniem warto wybrać dhl. ja wysyłam paczki jako klient biznesowy, ale mają też ofertę dla klientów indywidualnych. ogólnie bardzo wychodzą naprzeciw klientom.