Tani kurier

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
armani

Tani kurier

Post autor: armani »

Jak w temacie, szukam taniego kuriera. Mój dotychczasowy z którym współpracowałem, znacząco podniósł ceny, co nie ukrywam trochę mnie wkurzyło. Do tego mam wrażenie, że od jakiegoś czasu spadła jakość jego usług, więc pora się rozstać i poszukać kogoś nowego. Zbieram namiary na polecanych kurierów, żeby przetestować kilku i wybrać tego najlepszego do współpracy. Pomożecie?
Piter

Re: Tani kurier

Post autor: Piter »

To też zależy jakie ceny Cię satysfakcjonują. Ja paczki wysyłam na wysylajtaniej.pl . Początkowo skusiła mnie ich niska cena, ale potem przekonali mnie też do siebie punktualnością w dostarczaniu paczek. Muszę przyznać, że od początku naszej współpracy..a będzie to już ponad rok, nie miałem z nimi jakiś większych problemów.
armani

A można ich jakoś przetestować czy trzeba od razu podpisywać umowę?
blackspade

Post autor: blackspade »

Że tak się wetnę... :P Ja z wysyłaj taniej nie mam żadnej umowy. Co prawda nie wysyłam jakoś bardzo regularnie, ale kilka paczek w miesiącu pójdzie :!: I wszystko załatwiam przez formularz wysyłkowy na ich stronie. Tam nadaję paczkę, wypełniam te wszystkie rubryczki, potem płacę, czekam na kuriera i tyle :D Umowa nie jest potrzebna :!:
armani

Brak umowy jest dużym plusem, bo mój poprzedni kurier zawsze kazał deklarować ilość paczek wysyłanych w miesiącu. Czyli jednego kuriera do przetestowania już mam.
Ktoś jeszcze może polecić jakąś firmę?
bertss

Post autor: bertss »

Dokładnie, popieram przedmówcę ;)
http://kalkulator-oc-ac.auto.pl/
Plotko

Post autor: Plotko »

Super, dzięki wielkie za wszelkie porady :)
Życie jest piękne!
Nagadzo

Post autor: Nagadzo »

moim zdaniem warto wybrać dhl. ja wysyłam paczki jako klient biznesowy, ale mają też ofertę dla klientów indywidualnych. ogólnie bardzo wychodzą naprzeciw klientom.
TadekNiejadek

Post autor: TadekNiejadek »

DHL nawet spoko ale nie bezpośrednio tylko przez brokera. Jest renoma ale taniej niż bezpośrednio.
SalamonK

Post autor: SalamonK »

to z kim się podpisuje w takim wypadku umowę? oferentem czy z dhl?
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ