Hej Szukam firmy, z którą mogę podjąć współpracę. Prowadzę niewielką działalność gospodarczą i chcę znaleźć producentów energii Oni wydają się być dość rzetelni Co myślicie?
Cześć, może odbiegnę trochę od tematu, ponieważ mogę polecić lampy przemysłowe typu LED , które bezpośrednio przełożą się na niższe zużycie prądu, a co za tym idzie - zmniejszenie kosztów.
kuvksk pisze:Cześć, może odbiegnę trochę od tematu, ponieważ mogę polecić lampy przemysłowe typu LED
Skoro polecamy oświetlenia oparte na technologii LED, to od siebie mogę Wam polecić firmę Renovis. Współpracowaliśmy z nimi przy budowie DG i byli odpowiedzialni za oświetlenie drogowe - Naprawdę warto, rzetelna i solidna firma
A może warto rozważyć zakup i zainwestować w dobrej jakości, niezawodny ? To zapewni nie tylko oszczędności, ale i stałą energie dla zakładu, zwłaszcza produkcyjnego.
Konek pisze:No to może warto postawić na panele fotowoltaiczne?
Zgadzam się w 100%. Pomyśl o tym. Obecnie fotowoltaika jest coraz bardziej popularna i nie tylko do gospodarstw domowych ale do firm ludzie zakładają panele fotowoltaiczne. Każdy szuka oszczędności ale też warto wspierać ekologię. W niektórych miastach w całym kraju można ubiegać się o dofinansowanie chyba nawet maksymalnie 40% mogą nam zwrócić. Ja kupowałem nieduży zestaw fotowoltaiczny do naszego małego domu i był to niedrogi zestaw za niecałe 2000tysiące złotych ale do firm jak najbardziej przydałby się większy jak albo jeszcze większy ale to już taka mała elektrownia
W większych firmach dobrze jest postawić na kogenerację: . Agregaty kogeneracyjne zapewniają nie tylko prąd ale i ogrzewanie znacznie redukując koszta. To nie tylko rozwiązanie ekonomiczne, ale także ekologiczne. Na agregaty kogeneracyjne można dostać dotację ze środków unijnych. Warto skorzystać, póki jest okazja.