Tania energia elektryczna

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
endrju1

Tania energia elektryczna

Post autor: endrju1 »

Hej :) Szukam firmy, z którą mogę podjąć współpracę. Prowadzę niewielką działalność gospodarczą i chcę znaleźć producentów energii :) Oni wydają się być dość rzetelni Co myślicie? :)
madzik

Re: Tania energia elektryczna

Post autor: madzik »

Słyszeliście o SmartGrid? Z tego co udało mi się przeczytać, jest to rozwiązanie, które ma zwiększyć efektywność energii i zmniejszyć koszty.
http://www.smartgrid.agh.edu.pl/index.p ... smart-grid
tomasz231
Kontakt:

Post autor: tomasz231 »

takiej energii to nie ma

Post autor: kuvksk »

Cześć, może odbiegnę trochę od tematu, ponieważ mogę polecić lampy przemysłowe typu LED , które bezpośrednio przełożą się na niższe zużycie prądu, a co za tym idzie - zmniejszenie kosztów.
giwea
Kontakt:

Post autor: giwea »

kuvksk pisze:Cześć, może odbiegnę trochę od tematu, ponieważ mogę polecić lampy przemysłowe typu LED

Skoro polecamy oświetlenia oparte na technologii LED, to od siebie mogę Wam polecić firmę Renovis. Współpracowaliśmy z nimi przy budowie DG i byli odpowiedzialni za oświetlenie drogowe - Naprawdę warto, rzetelna i solidna firma :)
Gastro POS - system dla gastronomii

http://gastro.pl/gastro-pos/
kewlar

Post autor: kewlar »

A może warto rozważyć zakup i zainwestować w dobrej jakości, niezawodny ? To zapewni nie tylko oszczędności, ale i stałą energie dla zakładu, zwłaszcza produkcyjnego.
Konek

Post autor: Konek »

No to może warto postawić na panele fotowoltaiczne?
oskarekwwa

Post autor: oskarekwwa »

Konek pisze:No to może warto postawić na panele fotowoltaiczne?

Zgadzam się w 100%. Pomyśl o tym. Obecnie fotowoltaika jest coraz bardziej popularna i nie tylko do gospodarstw domowych ale do firm ludzie zakładają panele fotowoltaiczne. Każdy szuka oszczędności ale też warto wspierać ekologię. W niektórych miastach w całym kraju można ubiegać się o dofinansowanie chyba nawet maksymalnie 40% mogą nam zwrócić. Ja kupowałem nieduży zestaw fotowoltaiczny do naszego małego domu i był to niedrogi zestaw za niecałe 2000tysiące złotych ale do firm jak najbardziej przydałby się większy jak albo jeszcze większy ale to już taka mała elektrownia :)
bemkag

Post autor: bemkag »

Niezbyt mam wiedzę i doświadczenie w tym temacie. Dlatego też nie będę w stanie pomóc.
,, Cień potrzebuje światła, żeby zaistnieć, ale światło nie potrzebuje cienia, żeby świecić
febe

Post autor: febe »

W większych firmach dobrze jest postawić na kogenerację: . Agregaty kogeneracyjne zapewniają nie tylko prąd ale i ogrzewanie znacznie redukując koszta. To nie tylko rozwiązanie ekonomiczne, ale także ekologiczne. Na agregaty kogeneracyjne można dostać dotację ze środków unijnych. Warto skorzystać, póki jest okazja.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ