Cześć. jak wygląda w praktyce odszkodowanie za zniszczoną przesyłkę u kuriera? One funkcjonują czy są tak naprawdę dla picu bo później żeby coś od nich wydrzeć trzebaby iść do sądu?
ja miałem dwukrotnie uszkodzoną przesyłkę w inpoście - nie było absolutnie najmniejszego problemu z ubezpieczeniem. z innych kurierów nie korzystam to nie wiem. Kiedyś jak kex jeszcze jeździł, to wtedy kuchenkę gazową do klienta ze szklanym "blatem" dostarczyli w kawałkach i 7 miesięcy się postępowanie toczyło wewnątrz firmy i oczywiście na moją niekorzyść. ale na szczęście się zwinęli z rynku.
a takie pytanie nie do końca na temat - czy inpost wysyłany paczką kurierską a paczką do paczkomatu podlega tym samym cenowym obostrzeniom jeśli chodzi o ubezpieczenia czy mają inne regulaminy?
to już nie trudno sprawdzić sobie na stronce inpostu. a jak bierzesz brokera to on może mieć inne wskazania niż bezpośrednio kurier, więc trzeba sprawdzać na bieżąco zależnie od którego brokera chcesz taką usługę.
Zdecydowanie stawiałbym na obsługa panelu jest przejrzysta. Dobrych kurierów dobranych - inpost szczególnie, także paczkomaty. Ceny tańsze niż bezpośrednio by z inpostu korzystać. I brak problemów technicznych, sporo sprzedaję na allegro więc bezproblemowa integracja wysyłek to duże ułatwienie.