ubezpieczenie przesyłek

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
Marcelus

ubezpieczenie przesyłek

Post autor: Marcelus »

Cześć. jak wygląda w praktyce odszkodowanie za zniszczoną przesyłkę u kuriera? One funkcjonują czy są tak naprawdę dla picu bo później żeby coś od nich wydrzeć trzebaby iść do sądu?
popielnik

Re: ubezpieczenie przesyłek

Post autor: popielnik »

ja miałem dwukrotnie uszkodzoną przesyłkę w inpoście - nie było absolutnie najmniejszego problemu z ubezpieczeniem. z innych kurierów nie korzystam to nie wiem. Kiedyś jak kex jeszcze jeździł, to wtedy kuchenkę gazową do klienta ze szklanym "blatem" dostarczyli w kawałkach i 7 miesięcy się postępowanie toczyło wewnątrz firmy i oczywiście na moją niekorzyść. ale na szczęście się zwinęli z rynku.
TadekNiejadek

Post autor: TadekNiejadek »

a takie pytanie nie do końca na temat - czy inpost wysyłany paczką kurierską a paczką do paczkomatu podlega tym samym cenowym obostrzeniom jeśli chodzi o ubezpieczenia czy mają inne regulaminy?
SalamonK

Post autor: SalamonK »

to już nie trudno sprawdzić sobie na stronce inpostu. a jak bierzesz brokera to on może mieć inne wskazania niż bezpośrednio kurier, więc trzeba sprawdzać na bieżąco zależnie od którego brokera chcesz taką usługę.
TadekNiejadek

Post autor: TadekNiejadek »

Definiując poprzez pryzmat najbardziej jakościowo dobrego kuriera/brokera, to jaki by to był i dlaczego?
SalamonK

Post autor: SalamonK »

Zdecydowanie stawiałbym na obsługa panelu jest przejrzysta. Dobrych kurierów dobranych - inpost szczególnie, także paczkomaty. Ceny tańsze niż bezpośrednio by z inpostu korzystać. I brak problemów technicznych, sporo sprzedaję na allegro więc bezproblemowa integracja wysyłek to duże ułatwienie.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ