Ubranie na rozmowę kwalifikacyjną

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
lwiątko

Ubranie na rozmowę kwalifikacyjną

Post autor: lwiątko »

Jak ubieracie się na rozmowy w sprawie pracy?
Ja stawiam na klasykę. Zwykle szare lub ( podobne do tych z linka) do tego marynarka i buty na obcasie. Wychodzę z założenia, że wygląd ma potwierdzać mój profesjonalizm, a nie być dodatkowym argumentem przemawiającym na moją korzyść.
lattemacchiato

Re: Ubranie na rozmowę kwalifikacyjną

Post autor: lattemacchiato »

Na rozmowy kwalifikacyjne wolę zakładać spódnice lub spodnie z elegancką bluzką. Twój zestaw jest całkiem fajny.
krzysztofol
Kontakt:

Post autor: krzysztofol »

Podoba mi się ten zestaw,. Myślę, że z powodzeniem można się tak ubrać.
Nie powinniśmy przesadzać z dodatkami ani kolorami. Na rozmowie kwalifikacyjnej powinno się wyglądać przede wszystkim profesjonalnie.
___________________________________________________________________________________________________
wiosna

Post autor: wiosna »

Lepiej postawić na neutralne kolory, więc zestaw, który przedstawiłaś jest jak najbardziej ok. Na ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej miałam na sobie spódnicę ołówkową, prosty t-shirt i żakiet. Póki co nie muszę już szukać dalej :)
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ