utrzymanie firmy przez rok

Jak uzyskać dotację z Urzędu Pracy czy z Unii Europejskiej.
madziar56

utrzymanie firmy przez rok

Post autor: madziar56 »

Witam! Zostanie mi przyznana dotacja z UP. Warunkiem aby jej nie zwracać jest jak wiadomo utrzymanie firmy przynajmniej przez rok. Oczywiście nie zakładam że miałabym się przez ten rok nie utrzymać ale niestety różne rzeczy się zdarzają. Proszę mi powiedzieć co oznacza że muszę prowadzić firmę przez rok. Czy to wystarczy że będę opłacać ZUS czy muszę uzyskiwać jakiś dochód??Poprostu co w najgorszej sytuacji muszę zrobić aby nie oddawać tej dotacji? Bardzo proszę o odpowiedź
Pastor

Re: utrzymanie firmy przez rok

Post autor: Pastor »

Wystarczy abyś płacił ZUS przez rok i miał firmę w tym samym lokalu, bo jak mi wiadomo robią widły z igły gdy chcesz przenieść firmę np: do domu
Biznesforum
Administrator

Post autor: Biznesforum »

Jakieś sprzedaże usług/produktów trzeba mieć w każdym miesiącu, z tego co słyszałem od znajomego który brał dotację z UP ...
forumowicz12

Post autor: forumowicz12 »

Potwierdzam, że wystarczy tylko i wyłącznie płacić ZUS bez żadnej sprzedaży.
nataliakl

Post autor: nataliakl »

Musisz opłacać ZUS, państwo się głównie tym interesuje ;) Zdarzają się w firmach okresy martwe i wtedy może się zdarzyć, że nie zarejestrujesz żadnej sprzedaży, a to wcale nie oznacza, że Twoja firma nie funkcjonuje. Powodzenia!
założenie działalności gospodarczej krosno
kasiazosia

Post autor: kasiazosia »

Przy otrzymaniu dotacji wszelka dokumentacja odgrywa kluczową rolę, więc przy tego typu wątpliwościach warto DOKŁADNIE przeczytać regulaminy i umowy, zwłaszcza to, co pisane jest drobnym maczkiem ;-)
Samaran

Post autor: Samaran »

Dokładnie, też otrzymałem dotację wystarczy tylko i wyłącznie opłacać ZUS i wszystko powinno być cacy.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ