Wilgoć w domu - jak to zwalczyć?

Wszystkie inne oferty, ogłoszenia. Bez spamu!
Urban30

Wilgoć w domu - jak to zwalczyć?

Post autor: Urban30 »

Macie może jakieś patenty na to jak się z domu pozbyć wilgoci?
Czytałem, że można zrobić jakieś fachowe (jak to robia specjalistyczne firmy), ale w sumie to nic takiego wcześniej nie musiałem szukać, więc trudno mi się na czymkolwiek oprzeć.
Coś takiego można samemu zmajstrować, czy lepiej nie ryzykowac i zapłacić za zrobienie?

Wilgoć mnie dobija
bizz

Re: Wilgoć w domu - jak to zwalczyć?

Post autor: bizz »

Co do wilgoci, to można się jej pozbyć stosując takie pochłaniacze wilgoci - http://www.pochlaniaczewilgoci.pl/ . Myślę, że warto się zastanowić nad kupnem takich pochłaniaczy, jeśli macie problem z wilgocią w swoim domu.
kolaa

Post autor: kolaa »

Czasem mogą pomóc zwykłe . My zastosowaliśmy takie w naszym domu i problem z wilgocią zniknął. Pewnie są sposoby, takie o których mówisz, ale z pewnością są one dużo droższą formą pozbycia się wilgoci.
Jaki wybrać sposób na reklamę internetową - content marketing
Bumat50

Post autor: Bumat50 »

Super, dzięki za rady :)
silnik krokowy
Asia22

Post autor: Asia22 »

Na początku można użyć środków grzybobójczych, ale jeśli to nie pomoże to trzeba skuć tynk i wtedy użyć środka na grzyb. Ważne jest też czy jest dobra cyrkulacja powietrza w pomieszczeniu i czy ściany zewnętrzne jak i wewnętrzne sa dobrze zaizolowane.
Uciekam, więc jestem. A raczej uciekam, więc przy odrobinie szczęścia nadal będę. - Rincewind
OurellQa

Post autor: OurellQa »

Asia dokładnie tak! Skucie tynków musi pomóż, ale to ostateczność, bo sa duże koszta i masa pracy.
kosmiczna

Post autor: kosmiczna »

Znam przypadki, że skucie tynków nic nie dało. Mimo gruntu, odgrzybiacza itp. Moi znajomi mieli własnie grzyba na jednej ścianie i problem po skuciu tynków pozostał. Ja ostatnio wyczytałam informacje o takich pochłaniaczach wilgoci
W kuchni na pewno coś takiego się przyda. One są całkowicie bezpieczne i nie ulegają korozji
tomciak

Post autor: tomciak »

Nie tylko w domu, mój szwagier w firmie z tym walczy ale kupił w końcu
i na razie ma spokój... śmierdzi to stasznie i najgorsze że zaczął robić się grzyb
dnowaczek878

Post autor: dnowaczek878 »

Witaj,
bardzo dobrze sobie z tym radzi ;)
Katia

Post autor: Katia »

A ja myślałam, że dziś to wszyscy mają odwrotny problem - zapalenia zatok od przesuszonego powietrza i klimy.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ