Wirtualna kwiaciarnia

Czyli biznes w sieci internetowej.
miron78

Wirtualna kwiaciarnia

Post autor: miron78 »

Zakładam kwiaciarnie i chciałbym pójść w kierunku e-kwiaciarni. Nie ma w Polsce zbyt wielu firm w tej branży. Znalazłem ciekawą propozycję franczyzy i pomocy przy rozpoczynaniu działalnosci , co o tym myślicie?
master

Re: Wirtualna kwiaciarnia

Post autor: master »

Tak jak myślałem. Kwiaciarnia nie istnieje. Ciężko jest dziś utrzymać się na rynku . Z tego okresu pozostała tylko Kwiatowa Przesyłka, ale chyba tylko dlatego, że mają oryginalne bukiety i niższe niż konkurencja ceny. Poza tym ich strona internetowa zachęca do robienia zakupów. Sami zobaczcie . Nieprzesadzona, stonowana, prosta w obsłudze, czyli taka jak powinna być.
Aleksandraa86

Post autor: Aleksandraa86 »

Kwiatowa przesyłka też coś nie działa.
beata22

Post autor: beata22 »

Możesz zobaczyć w raporcie wynagrodzeń w naszym kraju jak zarabiają floryści http://praca.gratka.pl/wynagrodzenia/ czy pokrewne zawody. Czy interes w Twoim mieście ma sens i jest opłacalny. Może zmienisz koncepcję na inną.
zarzadzaj_gip

Post autor: zarzadzaj_gip »

Kwiaciarnia to ciekawy biznes, ale niestety nie mam namiarów na żadną, bo obie proponowane znikły.
Moniqa

Post autor: Moniqa »

Żeby dziś utrzymać się na rynku to trzeba mieć faktycznie świetny pomysł na biznes. I znaleźć lukę w rynku ;) A jak już wszystko się uda to chyba trzeba się zastanowić na czym można zaoszczędzić. Reklama to podstawa. A księgowość można jednak prowadzić samemu. Są programy które to ułatwiają. Proste i przejrzyste a koszty jednak mniejsze niż wynajęcie księgowej.
HeczkoK

Post autor: HeczkoK »

Wszystko zalezy od tego w jaki sposób i w jakim czasie bedą dostarczane kwiaty. Musisz mieć zdjęcia dobrej jakości żeby zachęcić do kupna konkretnych kwiatów :)
mariolka00

Post autor: mariolka00 »

A może bardziej kurier kwiaty jak np. w ? Ogólnie może warto po prostu nawiązać współpracę na początek z jakąś większą kwiaciarnią, która nie ma siedzby w Twoim regionie, to może być bardzo dobry start, będziesz miał know how i sam od siebie też coś do biznesu dołożysz :)
rojek

Post autor: rojek »

Kwiaciarnia internetowa to ciekawa propozycja dla zabieganych. Często sam korzystam z http://www.ekwiaciarnia-internetowa.pl/ . Mają bardzo duży wybór ciekawych bukietów. Zamówienia można składać przez 24h/dobę. A co najważniejsze przesyłki zawsze są dostarczane na czas. Jest to świetna opcja dla zapominalskich :)
Katia

Post autor: Katia »

No to jest naprawdę fajna sprawa, jak masz w swojej miejscowości zaprzyjaźnioną kwiaciarnię i dowiozą ci bukiet na wskazany adres i nie pomylą adresata ani bileciku :) Sama korzystałam, ale mam w tej branży doświadczenie również z naciągaczami - 100 zł za 5 nadwiędłych tulipanów to moim zdaniem przegięcie. Jeśli wprowadzisz uczciwe ceny, to może być bardzo fajny pomysł na biznes.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ