wrocław, biuro rachunkowe czy osobę na etat?

Podatki - nikt tego nie lubi, ale płacić trzeba.
razor

wrocław, biuro rachunkowe czy osobę na etat?

Post autor: razor »

Jak w pytaniu. Powiedzcie mi czy lepiej mieć własną księgowość czy korzystać z biuro rachunkowego?
Do tej pory wszystkimi sprawami zajmowała się znajoma księgowa ale obecnie jest to już niemożliwe.
blackspade

Re: wrocław, biuro rachunkowe czy osobę na etat?

Post autor: blackspade »

To zależy. Księgową masz blisko i można powiedzieć,że jest na Twoje zawołanie ;) Biuro już niestety nie znajduje się w pokoju obok. Poza tym zatrudniając to ty masz wpływ kto dokładnie będzie się zajmował Twoimi sprawami.Osobiście mimo wszystko i tak korzystam z biura rachunkowego i jestem zadowolony,nie wspominając o kosztach która są o wiele niższe aniżeli miałbym zatrudnić księgową.Jeśli byłbyś zainteresowany to możesz sprawdzić
razor

Post autor: razor »

Wyrabiają się do umówionego terminu?
blackspade

Post autor: blackspade »

razor pisze:Wyrabiają się do umówionego terminu?

Zwykle na bieżąco mam wszystko w ciągu tygodnia.Nie czekam do któregoś tam każdego miesiąca. Zresztą jak płacisz to wymagasz ;)
armani

Post autor: armani »

w Polsce ponad połowa małych firm korzysta z outsourcingu..
ewelina70
Kontakt:

Post autor: ewelina70 »

Ja korzystam z biura http://www.saldoradom.com.pl i jestem bardzo zadowolona. Opłata mała, papiery rozliczone. Zatrudnienie księgowej to już koszty. Jednak jeżeli masz dużo pracowników, dokumentów to czasem bardziej sie opłaca
Zobacz fizjoterapeuta w krakowie
apogeum

Post autor: apogeum »

A zastanawiałeś się nad tym aby skorzystać z usług księgowości internetowej ? Sam kiedyś nie byłem przekonany do tego rozwiązania ale obecnie uważam, że jest to o wiele wygodniejsze niż korzystanie z usług firm zewnętrznych ...
Zatrudnianie osoby na etat też jest bardzo drogie i raczej nie będzie Ci się to opłacało.
Sam prowadzę księgowość tutaj: http://www.infakt.pl/ - jeśli chcesz to możesz przetestować to rozwiązanie za darmo przez 60 dni ;) Co Ci szkodzi, możesz spróbować!
Piaskowa

Post autor: Piaskowa »

Zatrudnienie księgowej na etat ma sens tylko i wyłącznie w dużych firmach. W innym przypadku jest to nieopłacalne ze względów finansowych. Prowadzimy średniej wielkości firmę i mamy podpisaną umowę z biurem rachunkowym- Biuro dobrze sobie radzi z naszymi dokumentami, dlatego nadal z nimi współpracujemy.
Diana21

Post autor: Diana21 »

Księgowa na etacie to duży wydatek, na który nie każdą firmę stać;) ja korzystam z Kancelarii Podatkowej https://www.wiol.com.pl/ mogę się na ich stronie zalogować do swojego panelu i na bieżąco śledzić takie informacje, jak wysokość składek ZUS czy podatków, wszystko pod kontrolą;)
HeczkoK

Post autor: HeczkoK »

Też polecam księgowość internetową - dla małych i średnich firm jest to najbardziej opłacalne bo jednak nie jest aż tak dużo tych dokumentów żeby ktoś musiał na pełnym etacie się tym zajmować. Jestem zadowolony ze współpracy z biurem Rachmistrzowie - mają opcje wirtualnego biura, z której też korzystam.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ