wszyca

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
beata22

wszyca

Post autor: beata22 »

Za każdym razem jak w szkole się pojawiają wszy to mój syn łapie. Czy on ma takie podatne włosy czy co? jest uczulony na to żeby się głowami nie stykać z innymi itd i nic to nie daje. Czy są może jakieś szampony już zapobiegające odstraszające?
samotna

Re: wszyca

Post autor: samotna »

Wszami łatwo się dzieci zarażają a szybko przeskakuje z głowy na głowę. Czytałam kiedyś że są włosy które są bardziej podatne to chyba zależy od struktury włosa. Ale nie mam pojęcia czy są jakieś środki zapobiegające. Może najlepiej spytać dermatologa- żeby dziecku też nic na własną rękę nie aplikować.
endrju1

Re: wszyca

Post autor: endrju1 »

To bardzo częste, większość dzieci się wtedy zaraża :) Ważne żeby znaleźć dobry preparat. U nas sprawdził się Nitolic https://nitolic.pl/ :) Jest bardzo prosty w aplikacji, są dostępne różne opakowania preparatu w zależności od długości włosów, a dodatkowo można kupić zestaw z grzebykiem i preparatem ułatwiającym pozbycie się wszy i gnid :)
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ