Zabezpieczenie przed nieuczciwym wspolnikiem / firma

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
n_tom

Zabezpieczenie przed nieuczciwym wspolnikiem / firma

Post autor: n_tom »

Hallo,

mam pytanie: mam ciekawa idee by istniejace urzadzenia nieco zmienic / dopasowac i tym samym umozliwic ich zastosowanie do innych celow (pomysl ten nie nadaje sie jednak do opatentowania) .
Jednak ze wzgledu na to, ze musze zlecic wykonanie prototypu polskiej firmie posiadajacej odpowiednie maszyny lub ewentualnie wejsc do spolki z jedna z tych firm, ktora robi urzadzenia w tej branzy (co by mi tez najlepiej odpowiadalo). Nie chcialbym tylko podsunac pomyslu innym i sam z tego na koncu nic nie miec (w razie nieuczciwej postawy firmy / „wspolnika“).
Kto moze mi powiedziec, czy w tym przypadku jest jakas prawna mozliwosc by sie zabezpieczyc przed nieuczciwym wspolnikiem / firma ???
Za informacje z gory dziekuje.
Najlepiej bezposrednio na: [email protected]

Pozdrowienia

n_tom
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ