zdrowe gotowanie

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
emilianka

zdrowe gotowanie

Post autor: emilianka »

Witajcie, zwracam się przede wszystkim do osób, które tak jak ja uwielbiają gotować oraz tworzyć różne cuda kulinarne. Pasją do gotowania zaraziła mnie moja Babcia, od dziecka ucząc mnie wszelkich przepisów i receptur zaczynając od najprostszych i z biegiem lat ucząc już najtrudniejszych. Mimo wielkiej sympatii do jej kuchni, chciałabym teraz nauczyć się robić różne pyszności ale zdrowe, oraz pełne wartościowych składników , bez tłuszczu i zbędnych kalorii. Niestety będę już musiała być teraz samoukiem gdyż nie znam takiej osoby, która mogłaby mnie nauczyć tego typu dań. Na szczęście przeglądając różne strony natrafiłam na https://www.sante.pl/przepisy/ , gdzie spodobało mi się wiele przepisów. I tak chciałam zapytać czy któraś z Was robiła któryś z tych przepisów ? I może od razu mi polecić? Jeśli tak to czy jest bardzo trudno? I jaki jest mniej więcej czas oczekiwania? Pozdrawiam.
qbis88

Re: zdrowe gotowanie

Post autor: qbis88 »

Z tych przepisów akurat nie korzystałem, ale nieraz zdarza mi się kupować produkty sante. Lubię sam pokombinować w kuchni, pewnie podrzucę na forum jakiś swój przepis:)
szlomber7

Post autor: szlomber7 »

Z przepisów Sante nie korzystałam, ale osobiście lubię odtłuszczać kaloryczne dania ;)
Pawełdyg

Post autor: Pawełdyg »

ja się staram we wszystkim zachować zdrowy umiar, na przykład jem na śniadanie który uwielbiam ale z Hochlanda z naturalnych składników i z warzywkami do tego
rozalia1629

Post autor: rozalia1629 »

Zupy doprawiam tylko jogurtami.Sery kupuje też mało tłuste.
aniaola37

Post autor: aniaola37 »

Ja tworze wypieki bardzo często z blogiem http://blog-cukierniczy.pl . Można tam znaleźć naprawdę wiele ciekawych i interesujących inspiracji. Zawsze je na swój sposób modyfikuje, no ale np. ciasto marchewkowe praktycznie całkiem wzięłam właśnie z tego bloga
Fards

Post autor: Fards »

Najpierw trzeba mieć w czym gotować :D Ja bardzo dobre garnki zamawiałam ostatnio z homedome.pl - super jakość!
robinrojek

Post autor: robinrojek »

ja gotuję od zawsze bo sprawia mi to dużą frajdę. Ze strony http://dafi.pl/produkty/vacuum/ kupiłem sobie profesjonalne pojemniki do przechowywania żywności i jak ugotuję więcej to w pojemnikach mogę trzymać potrawy kilka dni.
Erareja

Post autor: Erareja »

dzięki! :) staram się ostatnio zdrowo jeść, myślę że skorzystam
kamelia

Post autor: kamelia »

Ja odkryłam wiele zalet kasz. Najbardziej lubię jęczmienną np. od lubelli i teraz bardzo chętnie dodaję ją do zup, zamiast klasycznego makaronu albo ziemniaków. Zdrowa i smaczna alternatywa!
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ