Auto Detailing - jak

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
bedrok

Auto Detailing - jak

Post autor: bedrok »

Moim pomysłem na biznes jest Auto Detailing, tylko pytanie brzmi jak to najlepiej rozegrać?
Franczyza czy własna marka? Jak myślicie, co będzie korzystniejsze?
Piaskowa

Re: Auto Detailing - jak

Post autor: Piaskowa »

To bardzo trudne pytanie i zależy od tego jaki masz pomysł na realizację tego biznesu. Jeśli naprawdę znasz się na promocji i poradzisz sobie z wypromowaniem marki, to możesz próbować sam, ale z franczyzą zawsze będzie łatwiej o klientów. Oczywiście ważnym jest, by marka pod którą miałbyś działać była znana.
Mirek2

Post autor: Mirek2 »

Jak lubisz być niezalezny to własna marka. Franczyzy to często oferty biznesmenów, którzy sami nie wiedzą ja prowadzić działalność.
bedrok

Czy ja wiem. Wydaje mi się, że franczyzę oferują najczęściej znane i wypromowane marki. Gdyby ich nazwy nie były znane to przecież nikt by nie korzystał z franczyzy.
Mirek2

Post autor: Mirek2 »

Czasem ktoś założy jakąś restaurację i już szuka franczyzobiorców w innych miastach. A żeby mieć franczyzę w znanej sieci często trzeba spełnić szereg wymogów (np. zakup licencji).
bedrok

Liczę się z taką koniecznością, ale równocześnie zastanawiam się, jak duży wpływ w tej branży na decyzje klientów ma marka. Znalazłem jak dla mnie firmę znaną na rynku, która daje możliwość korzystania z franczyzy. Ta marka to Carnauba. Czy jednak jest ona na tyle znana by sama z siebie gwarantowała mi klientów?
Piaskowa

Post autor: Piaskowa »

Nic prostszego - przeprowadź mini badanie. Pytaj kierowców czy znana jest im taka firma, ale oczywiście tych kierowców z targetu. Możesz zrobić jakąś mini ankietę. Musisz tylko znaleźć dobre miejsce, w którym spotykają się tacy kierowcy.
Startup
Kontakt:

Post autor: Startup »

Dokładnie tak jak napisał Piaskowa. Badania marketingowe to podstawa w takich przypadkach. Jeśli będzie popyt to będzie można na tym zarobić.
Sprawdź porady jak napisać biznes plan?
Tutaj możesz znaleźć ciekawe pomysły na własny biznes.
komper

Post autor: komper »

Tutaj macie sensownego wykonawcę z Poznania - http://www.carscare.pl/
A czy to dobry biznes? Wiele zależy od danego przypadku. Realnie - można w taki sposób naprawdę zarabiać bardzo dobre pieniądze, ale jednak koszty wejścia na ten rynek są potężne. Inna sprawa - osiągnięcie rentowności musi wymagać czasu.
Kremowy

Post autor: Kremowy »

Wiem, że jest pewnie grupa klientów, którzy chętnie z takich usług korzystają ale ciekawi mnie jak duża, bo w sumie koszta są wysokie, a ja mam parę kosmetyków jak szampon czy wosk z https://chemiczna-hurtownia.pl/ i w taką pielęgnację lakieru bawię się sam, wielu moich znajomych też tak robi właśnie
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ