Biznes w domu a spotkania z klientami

Czyli biznes w sieci internetowej.
MartaJa

Biznes w domu a spotkania z klientami

Post autor: MartaJa »

Pytanie do osób, które mają doświadczenie w prowadzeniu biznesu internetowego z domowego zacisza: gdzie organizujecie spotkania z klientami (bo przecież w domu wypada tak średnio).
Czy na przykład macie bazę hoteli, gdzie możecie się zatrzymać, żeby spotkać się z klientem w wyznaczonym przez niego miejsca, albo tak jak tu: http://www.accorhotels.com/hotel-direct ... miasto.htm - spotkać się w hotelowej restauracji?
Powiedzcie jak to zorganizować, żeby zachować wizerunek w pełni profesjonalnej firmy.
sewilla

Re: Biznes w domu a spotkania z klientami

Post autor: sewilla »

Czasami nie ma wyjścia i takie spotkanie trzeba zorganizować w domu. I wtedy najważniejsze jest, żeby atmosfera była sprzyjająca czyli odpada bałagan i biegające dzieci. Ja dość często organizuję spotkania w domu- może nie takie poważne biznesowe ale jednak spotkania w sprawach służbowych. I jedna rzecz mnie denerwuje jako, że mam kuchnie otwartą na salon- pilnowanie, żeby naczynia były umyte. Dopóki miałam sprawną zmywarkę to problemu nie było. I muszę jak najszybciej zainwestować w nową. Z braku czasu szukałam w internecie i znalazłam tu idealne :) Reasumując- spotkania w domu tak ale w sprzyjających warunkach :)
januszl

Post autor: januszl »

Macie tu pomysł na wyjątkowy biznes, tu też spotykasz się z klientami ale za jakie pieniądze - www.zdrowiebiznesnalata.webnode.com
Pomnóż bezpiecznie dowolną sumę - www.zrealizujmarzenie.webnode.com
beata22

Post autor: beata22 »

Mając biznes w domu wiele razy będziemy kontaktować się z klientami przez telefon. Warto pomyśleć o tanim operatorze np http://www.spikon.pl/telefonia-internetowa/ Na początku działalności przede wszystkim szuka się oszczędności gdzie się da.
piotrek5467

Post autor: piotrek5467 »

Najlepiej chyba umówić się na spotkanie w eleganckim lokalu.
Tomaashu
Kontakt:

Post autor: Tomaashu »

Generalnie spotkania w domu nie są zalecane w przypadku prowadzenia tam biznesu.
WaldekR

Post autor: WaldekR »

Spotkania z klientami w domu wypadają bardzo nieprofesjonalnie. Do hotelu czy restauracji też nie jestem przekonany. Lepiej skorzystać z oferty biura wirtualnego. Dla przykładu oferuje gabinety i sale konferencyjne do wynajmu na godziny w dogodnej warszawskiej lokalizacji. Korzystasz i płacisz tylko wtedy kiedy potrzebujesz bez ponoszenia niepotrzebnych stałych kosztów. Poniżej możesz zobaczyć jak to wygląda:
Obrazek
Pozdrawiam.
Lasiczka

Post autor: Lasiczka »

Nie no wiadomo, ze jak masz przyjac klienta w salonie gdzie leza zabawki Twoich dzieciakow, a obiad sie gotuje w kuchni naprzeciwko to jest przeginka. Ja poczatkowo sie spotykalam na miescie, ale za duzo kasy na to szlo. Wiecie, wy musicie postawic obiad itd. Dlatego w ubiegle wakacje zrobilam tak, ze wykulam drzwi bezposrednio do mojego pokoju-biura (mieszkam w domu, wiec to nie byl problem), wejscie jest teraz normalnie od ulicy, tak ze nie jest laczone z reszta domu (tzn ja mam drzwi i moge przez nie przejsc, po prostu zamykam na przyjscie klienta). Oczywiscie wazne sa tez odpowiednie meble, bo to jednak biuro. Ja swoje robilem . Musze przyznac, ze to moje domowe biuro nie rozni sie zbytnio od tych, ktore masz normalnie w firmie.
Zdrowe sałatki Katowice http://www.lajkonik-pik.pl/pl/katowice-stawowa - Jedz sałatki a będziesz śliczny i gładki.
Przesylanie_pl

Post autor: Przesylanie_pl »

Przecież nie jest powiedziane,że musza być to spotkania koniecznie w domu,równie dobrze możesz wcześniej umawiać spotkania z klientami na mieście,nie tracąc przy tym profesjonalizmu.
HeczkoK

Post autor: HeczkoK »

Ja kiedyś często organizowałam w domu, ale jest taki plus, że miałam gabinet, więc atmosfera była. A jak nie ma takiej opcji, to najlepiej w jakiejś sprawdzonej eleganckiej restauracji :)
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ