-
Bizland.pl
- Katalog firm i portal biznesowy
Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom
Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.
limitless pisze:Najłatwiej tak powiedzieć, że nie ma sensu.
Kolego, osobiście polecam franczyzę- w obecnych czasach to jest dobra opcja, bo wtedy prowadzisz lokal znanej marki, nie masz kłopotu z brakiem klientów i zysk też w miarę pewny. Co powiesz na Subway? Mój znajomy niedawno otworzył właśnie ich lokal i bardzo sobie chwalił. W porównaniu do innych ofert mają całkiem rozsądny kapitał początkowy.
A nie ma ich jeszcze tak wiele w Polsce, więc jest sens spróbować wstrzelić się w rynek
Tak masz racje Subway to ciekawy pomysł na gastro biznes jednak trzeba sprawdzić czy firma która dystrybutuje kanapki nie wykupiła zasięgu na wyłączność w naszym kraju .Jeśli tak nie opłaca się ponieważ ona narzuca ceny oraz gorszy jest pakiet pomocy . tak mi sie przynajmnie wydaje że są gorszeraczkujący magazyn o zarządzaniu - http://www.highlevelmagazine.pl/
polub mnie na fb - https://www.facebook.com/HighLevelMagazine
mroczny_brat pisze:levelo, nie bardzo rozumiem o czym mówisz. O ile wiem, w Subwayu kanapki są przecież robione na miejscu przez pracownika, na oczach kupujących klientów, więc nie ma żadnej firmy "dystrybuującej kanapki".
W ogóle orientowałem się trochę w ofertach, limitless ma rację, Subway ma przynajmniej rozsądny kapitał początkowy (dla porównania- o połowę mniejszy niż w McDonaldzie, paranoja!).
Jeśli chodzi o McDonald, to sprawa jest w ogóle komicznaPoczytaj sobie ich wymagania co do lokalizacji, uśmiejesz się! W Subwayu przynajmniej nie ma czegoś takiego.
limitless pisze:powiem tak, gra wydaje się warta świeczki, a inwestycja warta... kapitału. W Subwayu z tego co jeszcze wspominał moj znajomy jest dość niska opłata licencyjna i można dostać zwrot połowy jej kosztów jeśli otworzy się restaurację w ciągu roku
a w jakim miejscu otworzył lokal Twój znajomy? Ja zastanawiam się nad jakimś centrum handlowym.
Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość