Dbacie o wizerunek firmy?

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
MartaJa

Dbacie o wizerunek firmy?

Post autor: MartaJa »

Chodzi mi przede wszystkim o ogólny wystrój - przywiązujecie do tego wagę, czy po prostu ograniczacie się tylko do tego, żeby było schludnie?
Ja wcześniej jakoś nie specjalnie na to patrzyłam, ale tym razem zainwestowałam w takie - trochę przełamują monotonię jednolitych ścian.
Urban30

Re: Dbacie o wizerunek firmy?

Post autor: Urban30 »

dobry pomysł:)
Biznes, sport, ruch, kreatyna - męskie sprawy.
lwiątko

Post autor: lwiątko »

Ja zwracam uwagę.
Często zaglądam nawet na inne fora biznesowe, o to np. i sprawdzam, co jest teraz na czasie w wystroju firm ;)
DC-CENTRUM
Kontakt:

Post autor: DC-CENTRUM »

Zdaje mi się, iż odpowiednie zadbanie o wizerunek firmy jest dość ważne. Np odpowiedni wystrój pomieszczeń jest dość istotny. Klienci identyfikują firmę także z jej biurem. Więc powinno być nie tylko czysto i schludnie ale także klimatycznie.
DC Centrum Sp. z o.o.
Tworzymy finansową architekturę Twojej firmy
pawel30

Post autor: pawel30 »

Jak ktos nie dba o wizerunek to w ogóle nie powinien brać się za biznes
http://www.reflect.pl/katalog_odziez.html]nadruk na koszulkach nadruk reklamowy na odzieży dla twojej firmy oraz produkcja odzieży firmowej.
Klaudia123
Kontakt:

Post autor: Klaudia123 »

Popieram w 100% wypowiedź Pawła, moim zdaniem ktoś kto zakłada firmę od samego początku powinien dbać o jej wizerunek :) !!
''Gdyby była tylko jedna prawda, nie można by było namalować sto obrazów na ten sam temat''
anna80
Kontakt:

Post autor: anna80 »

Lecz jest grono firm, które o tworzeniu marki i jej pielęgnowaniu nawet nie słyszało. Najlepszy przykład to branża budowlana. Tam dopiero to pojęcie raczkuje. Co innego np w branży reklamowej lub meblarskiej. Tam wszyscy prześcigają się z prezentacją swoich produktów: . Lecz dbanie o wizerunek w swojej firmy w Polsce jest nadal tematem schodzącym na boczny tor.
Klaudix

Post autor: Klaudix »

Na pewno zwiększy wizerunek i postrzeganie firmy zaistnienie i reklama za granicą. Pomóc w tym może np. dobry tłumacz biznesowy - . Tutaj będzie ważne nawiązanie kontaktów oraz przygotowanie odpowiednio witryny, czy naszych reklam. Warto też zadbać wtedy o logo firmy.
animka87

Post autor: animka87 »

ja i owszem :) ogłaszam się na outwork i szukam zleceń i oferuję również swoje usługi - zazwyczaj wklepuje i szukam czegoś dla mnie
Piaskowa

Post autor: Piaskowa »

Czasem wystarczy jeden "życzliwy" internauta i nasz wizerunek w sieci zostaje całkowicie zmieniony. Ludzie wolą wierzyć w negatywne opinie niż w te pozytywne. Nawet jeśli większość opinii jest pozytywnych, te negatywne opinie przyćmią zalety firmy. Podobne problemy z wizerunkiem ma Traffic Club:
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ