Emerytura - Wasze plany, oczekiwania

Wszystkie inne oferty, ogłoszenia. Bez spamu!
monika87

Emerytura - Wasze plany, oczekiwania

Post autor: monika87 »

Temat poruszany był już na tym forum wielokrotnie, ale nie zaszkodzi jeszcze raz o tym porozmawiać, tak, by każdy mógł wypowiedzieć się co sądzi na ten temat. Otóż jakie są Wasze oczekiwania? Co chcielibyście zmienić w systemie emerytalnym? Co sądzicie o wieku emerytalnym? Czy Waszym zdaniem jest odpowiedni?
Olga

Re: Emerytura - Wasze plany, oczekiwania

Post autor: Olga »

Rzeczywiście od dłuższego czasu trwa w naszym kraju dyskusja na ten temat. Według mnie w systemie emerytalnym jest kilka błędów, nie wiem czy można je zmienić czy nie, ale wiem jedno, na pewno trzeba samemu myśleć o tym jak zapewnić sobie godną przyszłość. Istnieje wiele szacunków, które mówią nawet o tym, iż wysokość naszej emerytury będzie stanowiła zaledwie 50% ostatniej pensji, a to niewiele. Osobiście jestem zwolenniczką trzeciego filaru emerytalnego, który opiera się na dobrowolnych wpłatach. Tutaj więcej na ten temat - . Co o tym sądzicie? Oszczędzacie w ten sposób?
WaldekR

Post autor: WaldekR »

Oczekiwania mam takie, że po tylu latach pracy powinno mnie stać na dom spokojnej starości w przyzwoitych warunkach. Niestety nie mam złudzeń.
karla

Post autor: karla »

Przydała by się dodatkowa emerytura bo jak na razie widoki są marne :(
dunin

Post autor: dunin »

Oczywiście, ja mam dodatkową emeryturę w Aegon OFE aegon.pl/Strona-glowna/Emerytura/O-Funduszu/ , to fundusz emerytalny który zapewni dodatkowe pieniądze na przyszłość
adik356

Post autor: adik356 »

Co zaoszczędzę wpłacam na . Nie jest tego jeszcze wiele ale mam nadzieje, że do emerytury się uzbiera. To co od Państwa na nic nie starczy.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ