Witam, Mam pewne wątpliwości w stosunku do pracy moich pracowników. Otóż od dłuższego czasu jest pewien przestój w ich aktywności. Chciałbym sprawdzić czym jest to spowodowane. W biurze nie ma mnie jednak przez większość dni w tygodniu. Próbowałem z nimi porozmawiać, ale cały czas słyszę "klient nie jest zainteresowany" itd. Może doradzicie jakiś ciekawy sposób?
Problem stary jak świat, lecz nie bez wyjścia. Wydaje mi się, że powinieneś zwolnić nieskutecznego pracownika albo zmotywować go w jakiś sposób. W Ameryce poradzili sobie w fajny sposób z nieefektownymi pracownikami. Duże Amerykańskie przedsiębiorstwa używają oprogramowania do kontroli pracowników, które dyskretnie nagrywa wszystkie działania na komputerze. Rejestruje screeny monitora, zapisuje słowa klawiatury i nagrywa zewnętrzne dźwięki + jeszcze tam kilka ciekawych opcji. W ten sposób rozliczają ich aktywność w pracy. Jak dla mnie uczciwe, więc może tą drogą?
Według mnie taki program mógłby zdać test przynajmniej w moim przypadku. Zapowiada się nieźle. Możesz coś o nim powiedzieć więcej lub dać jakiś namiar na stronkę, chętnie bym poczytał o nim więcej. jak wygląda sprawa z systemem operacyjnym? Czy to nie jest tak, że osoba, która zna się na komputerach jest w stanie wykryć go?
http://www.spylogger.pl/ - znajdziesz więcej informacji na ten temat. Działa na wszystkich Windowsach (oprócz 98, 95, ale ich chyba nikt już nie używa). Osoba, która zna się na komputerze nie jest w stanie go wykryć. Jest dyskretny w swoim działaniu, nie wykrywalny dla programów antywirusowych, omija zapory firewalla.
OK, dziękuję za link. Mnie wpadł w oko spajloger, ale jeszcze przedyskutuje tą sprawę ze wspólnikiem, prawdopodobnie będziemy się decydowali. Właśnie ten ich "przestój" może być spowodowany stronami typu FB, NK, gg, dlatego muszę to posprawdzać i się z nimi jakoś rozliczyć. Pozdrawiam