Jaki prowadzić magazyn

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
Melonik

Jaki prowadzić magazyn

Post autor: Melonik »

Coraz częściej słyszy się o prowadzeniu magazynu. Też rozważam coś takiego ponieważ można dobrze na tym zarobić.Nie wiem tylko czy jestem do tego odpowiednio przygotowana. W końcu sam magazyn to nie wszystko trzeba mieć jeszcze odpowiednią wiedzę. Szukając jakiś informacji na temat prowadzenia magazynu natrafiłam na takie jak kaizen , czy Metoda 5s. Wcześniej była to dla mnie czarna magia. Wy w jaki sposób się przygotowujecie.
bizon

Re: Jaki prowadzić magazyn

Post autor: bizon »

Jakikolwiek magazyn byś nie prowadził, na pewno przydadzą Ci się . Pamiętaj, że to inwestycja na lata, dlatego warto kupić dobrej jakości :)
ludwiczek

Post autor: ludwiczek »

Akurat chyba prowadzenie magazynu nie jest jakąś wielką filozofią. A pojęcia o których wspominasz to raczej typowe menadżerskie slogany ;)
http://www.s-net.pl/dla-biznesu/dostep-do-internetu/
Ferok21

Post autor: Ferok21 »

Najważniejsze to mieć do tego odpowiedni program. Można wybrać jakieś gotowe rozwiązanie - jest tego sporo, przykłady można znaleźć na , albo też zdecydować się na program skrojony na miarę naszych potrzeb, co wiąże się ze znacznie wyższą ceną, ale ma się pewność, że będzie on wyglądał tak jak chcemy i miał to co chcemy. Kolejna rzecz to odpowiednia powierzchnia magazynowa i utrzymanie na niej ładu i porządku.
Antoni34

Post autor: Antoni34 »

Warto też kupić odpowiednie półki. Nie ma co przesadzać nawet taki do piwnicy się sprawdzi
paczko39

Post autor: paczko39 »

prowadząc magazyn musisz przede wszystkim pamiętać o bezpieczeństwie. Słyszałeś o kurtynach świetlnych bezpieczeństwa? To jest coś, co jest teraz właściwie niezbędne w takiej branży. Koniecznie zerknij sobie na stronę firmy , która zajmuje się produkcją m.in. takich kurtyn.
tymanski

Post autor: tymanski »

do prowadzeia magazynu jest niezbędny odpowiedni program, który pozwoli wszystko utrzymać w ryzach. Możesz się zgłosić do Billennium aby zaprojektowali ci taką aplikację – zerknij tutaj . W zalezności od tego co będziesz miał w magazynie to może np. prowadzić jakąś ewidencję rzeczy
GimliK

Post autor: GimliK »

Ja bym dodał solidne kartony. My korzystaliśmy kiedyś z http://www.wok-kartony.pl bardzo dobra firma, producent. Jak nie mieli odpowiedniego kształtu czy wielkości, to produkowali na życzenie klienta. Wykonują też nadruki na opakowaniach.
dynamical

Post autor: dynamical »

Ostatnio modne stały się systemy przywoławcze - za ich pomocą można w prosty sposób kontaktować się ze współpracownikami lub klientami. To naprawdę spore ułatwienie, wiem, bo u nas na magazynie też mamy system przywoławczy firmy LRS - http://www.lrspoland.pl/ Polecam
Jokya

Post autor: Jokya »

Jeśli chodzi o sklep internetowy, od siebie mogę polecić system opisany tutaj: http://www.platformaintegracyjna.pl/int ... z-allegro/. Jest bardzo prosty i przyjemny w i użytkowaniu, zapewniając przy tym mnogość funkcji pozwalając na dowolną konfigurację.
Ustawiamy go według swoich potrzeb i można powiedzieć że sklep działa, można nawet o nim zapomnieć.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ