Kącik dla dzieci w firmie?

Dział dla zdecydowanych na założenie własnej działalności gospodarczej. Dowiesz się tutaj o wszelkich formalnościach związanych z zarejestrowaniem firmy.
mila

Kącik dla dzieci w firmie?

Post autor: mila »

Wiem, że takie coś na pewno przydaje się w urzędach, gdzie petenci długo czekają w kolejce, ale wydaje mi się, że w większej firmie też warto zadbać o takie miejsce, co o tym sądzicie?

Chodzi o to, żeby wstawić jakiś stolik i kilka krzesełek, zainwestować w , jakieś klocki, kolorowanki, kredki i wtedy klienci przychodzący z maluchami mogliby w spokoju załatwiać swoje sprawy, a dzieci bawiłyby się, zamiast marudzić.

Może ktoś z Was już ma coś takiego w swojej firmie?
gwiazdkaznieba

Re: Kącik dla dzieci w firmie?

Post autor: gwiazdkaznieba »

moim zdaniem to lekka przesada, ale ja akurat nie mam dzieci, więc po prostu jest to dla mnie mało istotna sprawa, może jak zostanę mamą to zmienię zdanie
janeczek

Post autor: janeczek »

Wszystko zależy od tego czym zajmuje się wasza firma, jeśli widujecie tam w ciągu dnia sporo klientów z dziećmi myślę, że inwestycja w taki kącik dla dzieci może nie poprawiłaby reputacji firmy bo to przesada ale z pewnością sprawiłaby, że klienci przychodzili by tam zadowoleni i z pewnością wielu ludziom takie rozwiązanie spodobałoby się takie rozwiązanie.
adwokat wroclaw
krzysztofol
Kontakt:

Post autor: krzysztofol »

Pracuję w ośrodku zdrowia i mamy taki kącik ;) Fajna sprawa - dzieci go lubią.
___________________________________________________________________________________________________
Mateusz S

Post autor: Mateusz S »

dobry pomysł, jestem za
biznes_mlody

Post autor: biznes_mlody »

Sporo jest takich firm co mają kącik dla dzieci. Choć myślę, że kiedyś więcej tego było. Do dzisiaj w Makro są takie kąciki dla dzieci. Wydaje mi się, że nie we wszystkich instytucjach pasuje coś takiego. Po prostu są miejsca gdzie z dziećmi się nie przychodzi. Nie żebym miał coś przeciwko dzieciom. Broń Boże :D Po prostu jestem zdania, że są takie miejsca i sytuacje, że z dzieckiem przyjść nie wypada, dlatego lepiej jest znaleźć sobie opiekę na własną rękę. Taki kącik zabaw dla dzieci to wyciągnięcie dłoni w kierunku klientów. Co ma obustronne korzyści, bo jest to bardzo wygodne dla klientów, ale wiadomo, że nie wolno przesadzać ;)
rachman

Post autor: rachman »

Jeżeli macie takich klientów to jak najbardziej taki kącik będzie mile widziany. Firma przy okazji już na wejściu zyskuje w oczach klientów.
Thief

Post autor: Thief »

Pomysł jest dobry, aczkolwiek czy dzieci długo usiedzą w takim miejscu? to jest główne pytanie:)
DC-CENTRUM
Kontakt:

Post autor: DC-CENTRUM »

Witam

Jeśli Państwa firma prowadzi działalność, która obejmuje długie spotkania, zwłaszcza popołudniowe z klientami, którzy często przyprowadzają ze sobą dzieci, to jak najbardziej tego typu działanie ma sens. Z pewnością w takim wypadku firma zyskuje nad konkurencją oferując swoim klientom, czy też ich dzieciom usługę dodatkową znacząco podnoszącą jakość świadczonej usługi.
DC Centrum Sp. z o.o.
Tworzymy finansową architekturę Twojej firmy
pawelp29

Post autor: pawelp29 »

Znajoma ma zakład fryzjerski, gdy Panie przychodzą robić sobie fryzury zostają pod profesjonalną opieką z inną Panią która się nimi opiekuje. Uważam że wszystko zależy od specyfiki branży, ale jeżeli ma taki kącik dla dzieci to jest to tylko i wyłącznie na plus.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ