Nowi pracownicy nowy problem :)

Podatki - nikt tego nie lubi, ale płacić trzeba.
motar

Nowi pracownicy nowy problem :)

Post autor: motar »

Witam,
Założyłam niedawno swoją działalność, która prosperuje nawet dobrze. Zamierzam zatrudnić teraz nowych pracowników. Problem polega na tym, że zatrudniać pracowników będę po raz pierwszy i nie wiem, jak do tego podejść. Chciałabym zapoznać się, jak do tego się zabrać i jak Wy podchodziliście do tematu.
Mam w planie zapoznać się też dokładnie z kodeksem pracy i prawem pracy, ale nie wiem gdzie mogę znaleźć aktualne wersje kodeksów. Może ktoś korzystał z tej księgarni
Jak wygląda aktualność informacji i szybkość zamówień? Może ktoś wie?
Kre1990

Re: Nowi pracownicy nowy problem :)

Post autor: Kre1990 »

Niestety, z podanej strony nie było mi dane korzystać. Ale może to banał - można pójść do biblioteki. Polecam książkę "Prawo nie tylko dla prawników", różne dziedziny, wszystko opisane. Bezbłędne. Przystępny język.
Kiedy zmiana nie jest konieczna, koniecznie należy niczego nie zmieniać.
motar

Post autor: motar »

Dziękuję - na pewno skorzystam :)
HeczkoK

Post autor: HeczkoK »

Na pewno w internecie znajdziesz różne poradniki, a w ostateczności zostaje zawsze porada profesjonalisty.
dynamical

Post autor: dynamical »

Ja już mam za sobą prowadzenie firmy i muszę przyznać, że to zajęcie dla osób o mocnych nerwach.... Musiałem z tego zrezygnować na rzecz etatu. wydawało mi się, że nie można dostać dobrej pracy na etat, a okazało się, że jest to możliwe. Wystarczy tylko postawić na takie profesjonalne CV: Udało mi szybko znaleźć fajną i dobrze płatną posadkę;)
OurellQa

Post autor: OurellQa »

Można też poprosić o konsultację w jakimś biurze prawnicznym albo u księgowej.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ