Witam, Założyłam niedawno swoją działalność, która prosperuje nawet dobrze. Zamierzam zatrudnić teraz nowych pracowników. Problem polega na tym, że zatrudniać pracowników będę po raz pierwszy i nie wiem, jak do tego podejść. Chciałabym zapoznać się, jak do tego się zabrać i jak Wy podchodziliście do tematu. Mam w planie zapoznać się też dokładnie z kodeksem pracy i prawem pracy, ale nie wiem gdzie mogę znaleźć aktualne wersje kodeksów. Może ktoś korzystał z tej księgarni Jak wygląda aktualność informacji i szybkość zamówień? Może ktoś wie?
Niestety, z podanej strony nie było mi dane korzystać. Ale może to banał - można pójść do biblioteki. Polecam książkę "Prawo nie tylko dla prawników", różne dziedziny, wszystko opisane. Bezbłędne. Przystępny język.
Kiedy zmiana nie jest konieczna, koniecznie należy niczego nie zmieniać.
Ja już mam za sobą prowadzenie firmy i muszę przyznać, że to zajęcie dla osób o mocnych nerwach.... Musiałem z tego zrezygnować na rzecz etatu. wydawało mi się, że nie można dostać dobrej pracy na etat, a okazało się, że jest to możliwe. Wystarczy tylko postawić na takie profesjonalne CV: Udało mi szybko znaleźć fajną i dobrze płatną posadkę;)