Odszkodowanie za wypadek w polu (gospodarka)?

Podatki - nikt tego nie lubi, ale płacić trzeba.
Kocica

Odszkodowanie za wypadek w polu (gospodarka)?

Post autor: Kocica »

Słyszałam, że za wypadek w polu - w trakcie pracy na gospodarstwie rolnym można się starać o jakieś odszkodowanie,
nie orientujecie się? Sąsiad mało sobie ręki nie uciął i tak szukam informacji w temacie
Urban30

Re: Odszkodowanie za wypadek w polu (gospodarka)?

Post autor: Urban30 »

W sumie nie wiem, ale sprawdziłem sobie w ofercie firmy, która się odszkodowania zajmuje, i w dziale: mają taką dopiskę: ...pomagamy również osobom poszkodowanym w wypadkach w gospodarstwie rolnym, przy pracy oraz innych..
więc chyba tą uciętą rękę w polu można pod to podciągnąć, ale to musiałabyś się bezpośrednio wypytywać u prawników, w w/w firmie, czy podobnym do niej.
Sława

Post autor: Sława »

Warto poszperać coś więcej w tym temacie na pewno
juzeff
Kontakt:

Post autor: juzeff »

Teoretycznie możesz się z nimi o to sądzić...
bizz

Post autor: bizz »

Jeśli chodzi o odszkodowanie komunikacyjne od zagranicznych ubezpieczycieli to polecam firmę http://interclaims.com.pl/ , która ogarnęła całą sprawę podczas wypadku w Belgii. Sprawdźcie.
sewery

Post autor: sewery »

ciężka sprawa...
Renata

Post autor: Renata »

Kocica pisze:Słyszałam, że za wypadek w polu - w trakcie pracy na gospodarstwie rolnym można się starać o jakieś odszkodowanie.Tak masz rację, osobom, które uległy wypadkowi w gospodarstwach rolnych należy się odszkodowanie. Reguluje to nawet ustawa prawna. Nie zawsze jednak samodzielne staranie się o odszkodowania przynosi rezultaty - ale w dzisiejszych czasach oczywiście można korzystać z pomocy specjalistycznych firm, zajmujących się pomocą w walce o należne odszkodowania. Przykładem takiej firmy jest chociażby MK-Finanse - .
tymons

Post autor: tymons »

Zazwyczaj rolnicy prowadzą własną działalność gosp, mają więc ubezpieczenie i jak najbardziej odszkodowanie za wypadek przysługuje.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ