Pracownik niedowidza - co robić?

Podatki - nikt tego nie lubi, ale płacić trzeba.
Urban30

Pracownik niedowidza - co robić?

Post autor: Urban30 »

Co powinien zrobić pracodawca jak widzi, że jego pracownik komputerowy ewidentnie niedowidza?
Czy wysłać na jakieś badania na własny koszt, czy może zasponsorować okulary (to ponoć można wliczyć sobie w koszty), czy raczej po najmniejsze linii kupić mu jakiś - wiem od znajomego że jest dobry i kazać iść do okulisty?
Kocica

Re: Pracownik niedowidza - co robić?

Post autor: Kocica »

Możesz coś kupić, na pewni nie zaszkodzi...
ale ja bym wysłała jedank takiego delikwenta , bo to może być cos poważniejszego niż lajtowe niedowidzanie...
Thief

Post autor: Thief »

Raczej skierować na badania. Jak niedowidzi, to może mu się to rozwijać. Dziwne, że on sam nie wybrał się na takie badania?
sasanka653

Post autor: sasanka653 »

Ja bym wolała nie ryzykować i wysłać go na badania - i nie chodzi tylko o jego zdrowie, ale też o to że może w pracy coś przeoczyć, a taka pomyłka może nasz drogo kosztować.
Profesjonalny system kolejkowy dla firm i urzędów
DC-CENTRUM
Kontakt:

Post autor: DC-CENTRUM »

Dziwne pytanie. Jeśli szanujesz swojego pracownika, i widzisz, że praca sprawia mu problemy, a to nie zależy od niego , to natychmiast powinieneś działać. W tym wypadku zwyczajnie wyślij go na badanie wzroku, tak jak wysyłasz pracowników na cykliczne badania. Tam go zdiagnozują, możliwe, ze konieczny będzie zakup okularów, ale to już jest wkalkulowane w działalność. Więc nie zwlekaj i działaj zanim pracownik popsuje sobie wzrok do reszty.
DC Centrum Sp. z o.o.
Tworzymy finansową architekturę Twojej firmy
bis

Post autor: bis »

No chyba macie badanie pracownicze co dwa lata przynajmniej.
Wyślij wszystkich na badania profilaktyczne.
kolaa

Post autor: kolaa »

Bardzo dobrej jakości okulary mają w http://www.swiat-okularow.com.pl/slide- ... zcz-torun/ . Naprawdę warto skorzystać z pomocy optyka i wybrać idealnie dopasowane okulary.
Jaki wybrać sposób na reklamę internetową - content marketing
bizz

Post autor: bizz »

Myślę, że zafundowanie pracownikowi okularów to dobry gest. Warto jednak wybrać dobrego okulistę. Ja na przykład swoje okulary wraz z oprawkami kupowałem w http://kodano.pl/oprawki_1zl.html . Jednak robiłem to w własnym zakresie, mój szef nie wpadł na taki pomysł.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ