Ogólnie myślę, że to może być dobry pomysł. Koleżanka ma teraz małe dziecko, więc "siedzi w temacie". Wiem od niej, iż widać choćby w sieci, że jest duże zapotrzebowanie na artykuły dla dzieci. Zwłaszcza, że jak chce się zapewnić dziecku bezpieczeństwo, to nie można kupić najtańszego wózka i fotelika do samochodu, ale np. dobry nowy fotelik kosztuje 1000 zł...
A mi się wydaje, że w tej branży to konkurencja jest ogromna... Na hasło zabawki w googlach jest 35 milionów wyników...trudno się będzie w coś takiego wbić. Ja np mam już stałe sklepy w których kupuję: tory wyścigowe na alegro, zabawki i gry edukacyjne w , ciuszki w kidomanii, wózki przez nokaut.. kurcze no myślę że to nie jest branża w której nowa osoba ot tak się wbije
Ot tak pewnie nie, ale przy dobrym biznesplanie i dużych nakłądach na reklamę to myślę, ze da się jeszcze "wcisnąć". P.S Urban, my też ten szkolnis lubimy:) (za ceny, bo ja nie jestem sepcjalnie sentymentalna zakupowo hih ih)
Moim zdaniem nie bardzo się to sprawdzi,ponieważ zarówno zabawki jaki używane ubranka,akcesoria dla dzieci- znajdziesz w większości second- handach,chyba nie warto ryzykować,nie będzie to opłacalny biznes.
Pewnie, że się sprzedają, a może połączć taki sklep z komisem, , czy inne akcesoria dla dzieci sprzedają się bardzo bobrze - rodzice szukają niedrogiej wyprawki - może to jest pomysł.
Nie wiem czy jest to opłacalne w dobie darmowych ogłoszeń internetowych. Myślę, że lepiej wyjdziesz sprzedając tego typu rzeczy przez takie właśnie portale. Ciężko wybić się z własnym sklepem i z pewnością trzeba w niego włożyć sporo pieniędzy.
Ja myślę, że to nie jest zły pomysł. Jak już kilka osób zauważyło, jest co prawda spora konkurencja, ale jak wpasujesz się z towarem, to powinno być ok. Ostatnio jest jakieś szaleństwo jeśli chodzi o i może warto w nie między innymi warto wyposażyć taki sklep. Oczywiście ważne są też przystępne ceny, w tych czasach wszyscy liczą niemal każdą złotówkę.