Chcę kupić auto używane i tak się zastanawiam jak je sprawdzić przed zakupem. Co robicie w takich sytuacjach? Sprawdzacie samochód u mechanika? Może jakaś stacja diagnostyczna? Czy zlecacie to firmom typu autotesto? Zastanawia mnie, która opcja będzie najlepsza.
Po zakupie samochód z pewnością będzie wymagał porządnego sprzątania! Pojazd, który zakupiłem był mocno zaniedbany, dlatego natychmiast zgłosiłem się do krakowskiego Auto Spa www.autospaszczypczyk.pl W mgnieniu oka doprowadzili mój samochód do właściwego porządku, dzięki czemu poruszanie się nim przestało być obciachem - nie toleruję jazdy brudnym samochodem!
Jak się kupuje samochód w salonie, tak jak my w Częstochowie mazdę naszą - https://czestochowa.mazda-dealer.pl/ to nie trzeba nic sprawdzać, bo ma się pewność że to nowe fabrycznie, porządne auto. I to najlepszy sposób jak się chce na prawdę pewny środek transportu
Zleca się po to, żeby mieć pewność w jakim faktycznym stanie jest samochód. Ja z kolei nie rozumiem jak można jechać sprawdzać auto z np szwagrem. No chyba, że on jest mechanikiem lub świetnie się zna na autach. Ale w innym przypadku, szwagier nie weźmie Ci przecież potem odpowiedzialności za wykonane oględziny auta. A już ekspert z takiego np autotesto – owszem. Ja sam kupowałem auto z autotesto i w mojej ocenie to bardzo pewna opcja.
Piter, zadowolony byłeś z tego raportu? Jak on wyglądał? Kupiłeś to auto które sprawdzali?
A innym dziękuję bardzo za rady, ale póki co, ani nie szukam firmy sprzątającej auto (bo go jeszcze nie mam ), ani też jak pisałem wyżej, nie chcę auta NOWEGO. Szukam używanego.
Tak, kupiłem, bo auto po sprawdzeniu okazało się ok. Z raportu jak już pisałem byłem bardzo zadowolony, bo był bardzo szczegółowy i rzetelny. Zresztą przykładowy raport możesz sobie zobaczyć u nich na stronie Ten który ja dostałem wyglądał tak samo, więc sam zobacz jaki jest obszerny.
Sprawdzenie auta przed zakupem to bardzo ważna kwestia. Ja przede wszystkim dbam o to, aby w pojeździe zawsze był ładny zapach. Dlatego stosuję neutralizator zapachu do pojazdu który spełnia swoją rolę bardzo dobrze.
My jechalismy z kumplem ktory jest mechanikiem, ale kupowalismy u sprawdzonego dealera MMCars wiec nie bylo sie o co martwic oni maja naprawde wszystko posprawdzane i bez kombinowania.