Sprawdzenie auta przed zakupem

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
armani

Sprawdzenie auta przed zakupem

Post autor: armani »

Chcę kupić auto używane i tak się zastanawiam jak je sprawdzić przed zakupem. Co robicie w takich sytuacjach? Sprawdzacie samochód u mechanika? Może jakaś stacja diagnostyczna? Czy zlecacie to firmom typu autotesto? Zastanawia mnie, która opcja będzie najlepsza.
blackspade

Re: Sprawdzenie auta przed zakupem

Post autor: blackspade »

a nie lepiej po prostu podjechać ze szwagrem/bratem/kumplem...kimś kto się zna na autach i samemu obejrzeć? nie kumam po co to komuś zlecać.
cyryl18

Post autor: cyryl18 »

Po zakupie samochód z pewnością będzie wymagał porządnego sprzątania! Pojazd, który zakupiłem był mocno zaniedbany, dlatego natychmiast zgłosiłem się do krakowskiego Auto Spa www.autospaszczypczyk.pl W mgnieniu oka doprowadzili mój samochód do właściwego porządku, dzięki czemu poruszanie się nim przestało być obciachem - nie toleruję jazdy brudnym samochodem!
Pawełdyg

Post autor: Pawełdyg »

Jak się kupuje samochód w salonie, tak jak my w Częstochowie mazdę naszą - https://czestochowa.mazda-dealer.pl/ to nie trzeba nic sprawdzać, bo ma się pewność że to nowe fabrycznie, porządne auto. I to najlepszy sposób jak się chce na prawdę pewny środek transportu
Piter

Post autor: Piter »

Zleca się po to, żeby mieć pewność w jakim faktycznym stanie jest samochód. Ja z kolei nie rozumiem jak można jechać sprawdzać auto z np szwagrem. No chyba, że on jest mechanikiem lub świetnie się zna na autach. Ale w innym przypadku, szwagier nie weźmie Ci przecież potem odpowiedzialności za wykonane oględziny auta. A już ekspert z takiego np autotesto – owszem. Ja sam kupowałem auto z autotesto i w mojej ocenie to bardzo pewna opcja.
armani

Post autor: armani »

Piter, zadowolony byłeś z tego raportu? Jak on wyglądał? Kupiłeś to auto które sprawdzali?

A innym dziękuję bardzo za rady, ale póki co, ani nie szukam firmy sprzątającej auto (bo go jeszcze nie mam :D ), ani też jak pisałem wyżej, nie chcę auta NOWEGO. Szukam używanego.
Piter

Post autor: Piter »

Tak, kupiłem, bo auto po sprawdzeniu okazało się ok. Z raportu jak już pisałem byłem bardzo zadowolony, bo był bardzo szczegółowy i rzetelny. Zresztą przykładowy raport możesz sobie zobaczyć u nich na stronie
Ten który ja dostałem wyglądał tak samo, więc sam zobacz jaki jest obszerny.
arabika

Post autor: arabika »

Sprawdzenie auta przed zakupem to bardzo ważna kwestia. Ja przede wszystkim dbam o to, aby w pojeździe zawsze był ładny zapach. Dlatego stosuję neutralizator zapachu do pojazdu który spełnia swoją rolę bardzo dobrze.
janabaranek

Post autor: janabaranek »

Według mnie to tak jak pierwsza odpowiedź - zabrać kogoś kto się na tym zna.
vanitas vanitatum et omnia vanitas
dominiczka

Post autor: dominiczka »

My jechalismy z kumplem ktory jest mechanikiem, ale kupowalismy u sprawdzonego dealera MMCars wiec nie bylo sie o co martwic :) oni maja naprawde wszystko posprawdzane i bez kombinowania.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ