Po korzystaniu przez firmy z zewnętrznych firm księgowych, kadrowych, sprzątających, przyszedł chyba czas na zewnętrzne firmy specjalizujące się w usługach Call Center. Skoro tak duża firma jak Mennica Polska otworzyła właśnie taką usługę to chyba jest coś na rzeczy. to firma - córka, zajmująca się nie tylko obsługą produktów Mennicy takich jak sprzedaż monet, brylantów czy metali szlachetnych, ale i obsługą Kart Miejskich, czy sprzedaży lub wynajmu nieruchomości. Do tego świadczy usługi komercyjne dla firm zewnętrznych, które właśnie chcą skorzystać z Contact Center Mennicy by oferować u nich również własne produkty. Może to sygnał by pomyśleć o własnym Call Center. To szczególnie fajny pomysł dla kobiet w ciąży i młodych mam.
Call Center mnie nie przekonuje z punktu klienta - jeśli ma służyć do nagabywania ludzi i przekonywania do produktów. Przepraszam i może jest to faktycznie dobry pomysł na biznes (bo w końcu wiele firm z takich usług korzysta), ale odnoszę wrażenie, że osoby pracujące w takich punktach są coraz bardziej natrętne i bezczelne. Nawet w sytuacjach, kiedy to ja dzwonię, żeby rozwiązać dany problem. Myślę, że Call Center to przeżytek - lepiej zainwestować w odpowiednią informację handlową, która dotrze do ludzi poprzez Internet. Pozdrawiam!